RIBA V PEČICI

Kako že pravijo, dobra riba mora vsaj trikrat plavati?

Tega reka se vsi ne držimo, veliko raje kot utapljati ribo v olju, jo specite v pečici. Vse kar potrebujete je malo domišljije in okusno kosilo je pripravljeno.

Recept ne prihaja od velikih mojstrov kuhanja, ampak direktno iz moje kuhinje in takšno ribico najraje jemo.

SESTAVINE (za 2 osebi):

  • 2 x riba, ki ima okoli 300g (jaz sem uporabila ORADO, ker je res njami)
  • zelenjava (korenček, krompir, por, paprika…. po želji)
  • česen
  • rožmarin
  • malo soli in popra
  • olivno olje

POSTOPEK:

Ribo najprej dobro očistite, če ste slučajno kupili neočiščeno v ribarnici. V prerezanem delu jo malo posolite in popoprajte, dodajte vejico rožmarina in česen. Položite jo v pekač. Narežite vso zelenjavo, ki jo želite jesti poleg ribe in jo prelijte z olivnim oljem ter dodajte v pekač.

Pecite na 180 stopinjah 15 minut na eni strani, nato obrnite ribo in pecite še 15 minut na drugi strani.

Če zelenjava po 30 minutah še ni pečena, odstranite ribo in pustite zelenjavo, da se speče. Voila.

Mateja

Eden izmed gonilnih strojev portala estetika in zdravje. Skoraj magistra marketinga, ki po duši želi biti grafična oblikovalka in novinarka. Navdušenka nad tehničnimi stvarmi in večna raziskovalka spleta in socialnih omrežij. Ljubiteljica psov in mačk, ter vsega kosmatega na štirih tačkah. Lahko ji pišete na: mateja@estetikainzdravje.si

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.