Nasveti za odpravo celulita

Vsaka ženska sovraži imeti celulit. Iščete načine, kako se ga znebiti? Toda, kaj točno je že celulit? Celulit je zdravstveno stanje, pri katerem koža, predvsem na trebuhu, zadnjici in stegnih, postane jamičasta. To je težava, ki lahko prizadene vsakogar, tudi moške in otroke. Vendar pa smo zaradi naravnih razlogov najbolj na udaru ženske.

Ocenjuje se, da ga ima ali je imelo kar 85% žensk. Celulit je predvsem kopičenje maščobnih celic, proteinov in toksinov, ki niso bili uspešno odplavljeni iz telesa. Dobijo ga lahko tudi osebe, ki nimajo prekomerne teže. Sedaj, ko smo to znanje obnovili, kako se ga uspešno znebimo? Odgovore najdete v naslednjih vrsticah…

  • Redno krtačenje kože

Koža je naš največji organ in je najbolj izpostavljena vsem možnim vplivom, med njimi tudi kopičenju strupov. Torej, da spravimo te strupe na najmanjšo možno mero, je zelo bistveno, da redno krtačite kožo. Suho ščetkanje pomaga razbiti strupene snovi, ki sestavljajo celulit. Prav tako napne povrhnjico. To je eden izmed najbolj priljubljenih in najpreprostejših načinov za zmanjšanje celulita. Uporabite krtačo za telo z naravnimi ščetinami in že s petminutnim krtačenjem dnevno boste po destih dneh opazile razliko. Pazite samo, da ne krtačite poškodovane ali vnete kože.

  • Masaže proti celulitu

Masaža stimulira limfni sistem, ki odplavlja toksine iz telesa. Redno masiranje stegen in zadnjice vsaj deset minut dnevno v kombinaciji s suhim krtačenjem, vam bo odlično prekrvavilo in polepšalo kožo. Odločite se lahko tudi za strokovno pomoč in izberete anticelulitne masaže, ki jih izvajajo v kozmetičnih salonih. Delujejo na vezivno in maščobno tkivo ter zagotavljajo dolgoročne rezultate. Še ena dobra stvar masaže, ki je ne smemo zanemariti – lajša nam tudi stres in nas sprošča.

  • Telesne obloge

Telesne obloge lahko pomagajo pri izgubi maščobe, učvrstitvi kože in odpravi celulita hitreje kot katere koli druge možnosti, ki so na voljo. Privoščite si zeliščne obloge za telo za zmanjšanje videza celulita. Zeliščne obloge vsebujejo naravne učinkovine, kot so morske alge, aloe vera, in / ali blato. Obloga ustvarja stanje, podobno povišani telesni temperaturi, s čimer se s potenjem izločajo toksini. Koža je negovana in enakomerno masirana z zelišči. Izbran del telesa se nato zavije v rjuho. Po nanosu boste opazile bolj gladko kožo in zmanjšanje celulita.

  • Kavni piling

Vsebujoč dobro dozo antioksidantov, je kava enostavno dišeč in poživljajoč napitek za naše čute. Morda pa niste vedele, da lahko dela čudeže tudi na naši koži. Če jo nanesete na kožo, vam nežno spodbuja prekrvavitev. In dobra novica je, da jo lahko pripravite doma ter zdrgnete vaš celulit proč.

Kofein se pogosto uporablja kot sestavina v številnih anticelulitnih kremah. Kavni piling odlično odstranjuje odmrle kožne celice, kofein pa deluje kot sredstvo, ki napne kožo. Za izdelavo takšnega pilinga, dodajte vlažilnemu losjonu majhno količino kave v prahu. Zmešajte dokler ne dobite paste in ga nežno vmasirajte v kožo za nekaj minut. Sperite z mlačno vodo.

Poskusite te nasvete za zmanjšanje celulita in kmalu boste lahko razkazovale lepo ter bolj zdravo kožo v nekaj dneh!

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.