Kako izbrati pravi make up za svetlo kožo

Drage Sneguljčice s svetlo in bledo poltjo, ta novica je za vas! Se vedno sprašujete, kako izbrati prave odtenke ličil, ki se bodo popolnoma ujemali z vašo poltjo, brez da bi izgledale očitno naličene? Kako le izbrati pravi make up za svetlo kožo?

Znebite se barv, ki se ne ujemajo, saj smo tukaj, da vam pomagamo najti idealne odtenke za dopolnitev vaši slonokoščeni polti. Tukaj so nasveti, kaj moramo bledične gospodične iskati, ko se odpravimo na izlet po kozmetičnih policah.

  1. Poznajte svoj podton kože

Hja, reči, da imate svetlo ali bledo kožo, še zdaleč ni dovolj. Izbira pravega make-upa je odvisna tudi od vašega podtona! Poglejmo samo primer kupovanja nove obrazne podlage. Kaj hitro se lahko znajdete v temi, saj ima večina znamk dve do tri barve, ki so videti skoraj enake, vendar pa se razlikujejo glede na hladne, tople in nevtralne. Kaj to pomeni? No, na površini, vaša koža izgleda svetla, pod površjem pa leži en od sledečih subtilnih odtenkov:

  • Hladen: roza, rdeči ali modri podtoni
  • Topel: rumeni, breskvini ali zlati podtoni
  • Nevtralen: ravnotežje med obema

Niste prepričane, kateri podton je vaš? S spodnjima testoma boste najlažje ugotovile:

Test bela ali krem: vzemite dve oblačili (ali celo brisači) – eno belo, drugo pa umazano belo oziroma krem barve. Nenaličene se odločite, katera barva dopolnjuje vašo kožo najboljše? Če je to čist, bel odtenek, potem so vaši podtoni topli. Če vam krem barva bolj ustreza (bela vas izžame), potem imate hladen podton. Če vam obe barvi enako pristajata, potem ste nevtralne srečnice!

Venski test: poglejte vene na vaših zapestjih. Če so zelene, potem imate topel podton. Če so vaše vene modre, potem imate hladen podton. Vkolikor imate obe barvi ali pa se zdi, da so vene modro-zelene, potem imate nevtralen podton.

  1. Izbira podlage

Določanje podtona vam pomaga ugotoviti, katere podlage so kot nalašč za vašo polt. Ste že ugotovile, ali ste hladna, topla ali nevtralna? Če še vedno niste prepričane, se posvetujte s strokovnjakom za ličila ali vizažistom. Nato pa veselo na delo (beri nakupovanje) in ugotovile boste, da veliko lažje najdete primerno podlago za vašo polt.

  1. Idealno rdečilo

Najti pravo rdečilo je lahko težavno, saj je veliko odtenkov videti preveč grobih in očitnih na vaši svetli polti. Malo rdečice naj bi izgledalo naravno. Idealni odtenki za svetlo kožo vključujejo mehko roza, breskev ali koralne – natančneje, toplim podtonom najbolje pristajajo odtenki breskve in koralne, medtem ko so hladni toni videti najbolje v rožnatih odtenkih.

  1. Senčke za oči

Saj ste že slišale te napotke: pretemni odtenki bodo izgledali kot modrice in odtenki, ki so preveč rožnati vam bodo pričarali bolehen videz. Kaj pa nevtralni? Pozabite na to – samo zlili se bodo z vašo barvo kože! Če imate topel podton, je najbolje, da se držite bronastih in zemeljskih barv, medtem ko so hladni podtoni videti odlično v tonih draguljev, sivih ali kovinskih odtenkih.

  1. Laskave barve šminke

V nasprotju s tem, kar nekateri mislijo, lahko tudi ženske z zelo svetlo kožo nosijo odtenke, ki segajo od komaj vidnih do drznih! Pri nakupih za popoln nude videz ustnic, poglejte za odtenki, ki imajo rahlo rožnato ali breskvino noto, tako da ne boste delovale izprano. Breskovo – koralni odtenki so kot nalašč za hladne podtone, medtem ko je svetla koža s toplimi podtoni naravnost prelepa z oranžno šminko!

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.