Nega obraza z rožno vodo in glicerinom

Nega obraza z rožno vodo in glicerinom

Želite vedeti, kaj je skrivnost, ki vodi do mehke in lepe kože? Kakšna je dobra nega obraza? Zmes glicerina in rožne vodice je kot nalašč tisto, kar potrebujete. Že stoletja so ljudje po vsem svetu to vodo uporabljali kot tonik za kožo. V kombinaciji z glicerinom pa je rožna voda postala sinonim za zdravo in sijočo kožo. Obe sestavini vsebujeta vlažilne lastnosti, ki zagotavljajo hidratacijo kože, jo napnejo in ji podarijo zdrav videz. Bi rade vedele, kako lahko ta zmagovita kombinacija pomaga izboljšati zdravje vaše kože? Potem morate prebrati to novico!

Prednosti uporabe glicerina in rožne vodice

Z njuno vsakodnevno uporabo na vašem obrazu in koži pridobite širok spekter blagodejnih koristi, vključujoč sledeče:

  • Dolgotrajno vlažita

Kot že omenjeno, glicerin in cvetna voda vrtnice (rožna voda) posedujeta vlažilne lastnosti, katere so še posebej koristne za osebe s suho kožo. Glicerin je odlično sredstvo za ohranjanje vlage, kar pomeni, da pomaga vaši koži pritegniti vlago iz zraka in jo zadržati. Ko ga uporabljate z rožno vodo, dobite dvojno navlaženost ter posledično mehko in zadovoljno kožo, brez neprijetnega zategovanja.

Ker tako blagodejno delujeta na suho kožo, se glicerin in rožna voda lahko uporabljata za zdravljenje kožnih bolezni, kot sta ekcem in dermatitis. V veliko pomoč vam bosta pri odpravljanju suhe, grobe in luskave kože. Prav tako koristita pri zmanjševanju draženja, vnetja in rdečice. Obe sestavini tudi dobro delujeta na mastno kožo, sta tudi učinkovito sredstvo za zdravljenje aken, mozoljev in podobnih težav z nečisto kožo. Cvetna voda je naravni antiseptik in deluje adstringentno, zaradi česar je odlična za odstranjevanje madežev na koži.

  • Uravnavata pH kože

Ena od najpomembnejših stvari za zdravo kožo je uravnotežena raven pH. Ko je pH vaše kože dobro uravnotežen, preprečuje veliko različnih vrst kožnih bolezni, kot so akne, ekcemi ipd. Tako glicerin kot rožna vodica vam bosta v pomoč pri uravnavanju vrednosti pH kože in bosta odganjala proč različne nečistoče ter ohranjala zdravo kožo skozi vse leto.

  • Pomlajujeta kožo

Ne potrebujete dragih anti-aging kozmetičnih izdelkov, kadar imate pri roki glicerin in rožno vodo. Sta najbolj učinkoviti sestavini, če želite odgnati znake staranja. Pomagata pomladiti kožo in zavirata pojav drobnih gubic, gub, starostnih peg in drugih znakov staranja. Z glicerinom in rožno vodo dobite kožo, ki je gladka in voljna, saj dobi navlaženost in hranila, ki jih potrebuje, da ostaja mlada.

Uporaba glicerina in rožne vodice

Obe sestavini lahko s pridom uporabljate doma in si sami izdelate vlažilno kremo, tonik ter pasto za čiščenje obraza. Naš namig: nikoli ne pretiravajte z uporabo glicerina. Če boste vašo kožo prekomerno hidrirali, boste izgledali, kot da ste preživeli veliko preveč časa v vodi. Ne uporabljajte preveč glicerina ali ga pustite na koži predolgo. Kot pri vseh stvareh v življenju, velja tudi pri domači kozmetiki pravilo – zmernost je ključ do zdravja.

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.