HAPPYMED AMBASADORKA TIMEA URDIH: Zakaj sem se odločila za poseg povečanja prsi

Timea Urdih, ponosna Happymed ambasadorka, je slovenski publiki znana kot izjemno dekle, ki je v svoji lastni režiji napravila neverjetno. ”From fat to fit”, kakor sama opiše svojo pot, je iz 120 kilogramov prišla do zavidljivih 60. Ljudje se nanjo obračajo z raznih razlogov, največ z razlogom naj jim pomaga pri njihovi poti do izgube kilogramov, pa tudi z vprašanji zakaj se je odločila za lepotni poseg in takšno spremembo. Sedaj se je odločila, da spregovori in s prve roke opiše svoje razloge za ta korak. V nadaljevanju lahko preberete njen prvi blog.


Timea v top formi (foto: Merka Skrt)

TIMEA: ZAKAJ SEM SE ODLOČILA ZA POSEG POVEČANJA PRSI

Tisti, ki me poznate in spremjate verjetno že veste, da sem poznana predvsem po tem, da sem v lastni režiji shujšala 60 kilogramov. Moja zgodba se je začela, ko me je mami skrivaj prijavila na maturantski izlet v Grčijo ob zaključku gimnazije. Takrat sem tehtala okroglih 120 kilogramov. Ob novici sem bila šokirana in prvič v življenju sem se resno zamislila o svoji zunanji podobi. Vsi sošolci so se veselili kopanja, uživanja na plaži in plesa do jutranjih ur, jaz pa si sploh nisem mogla predstavljati kako naj nase spravim kopalke in se tako pomanjkljivo oblečena pokažem pred sošolci. V trenutku panike in nelagodja se je zgodil tisti usodni »klik« v glavi in odločila sem se za popolno spremembo svojega življenjskega sloga.


Timea prej in potem (Foto: osebni arhiv)

Iz svojega jedilnika sem izločila vso hitro hrano in nezdrave prigrizke, sladke pijače zamenjala za vodo in v svoj vsakdan vključila veliko gibanja. Začela sem počasi – najprej s hitro hojo, nato z lahkotnim tekom…in kilogrami so začeli hitro padati. Ob prebiranju strokovnih člankov in knjig o prehrani sem našla svojo strast in odločila sem se, da v tej smeri nadaljujem študij. Svojo željo in zagnanost sem tako podkrepila še z znanjem in začela sem dosegati neverjetne rezultate. Nisem se ustavila tukaj, cilji so bili vedno višji in svojo pot sem nadaljevala v fitnesu. Trenirala sem dvakrat dnevno in po slabem letu rednih treningov sem prvič stopila na tekmovalni oder. S fitnesom sem nadaljevala in si v treh letih s trdim delom za zadnje tekmovanje izgradila čudovito telo, estetsko dovršeno do potankosti, a hkrati sem izgubila tisto, kar me je prej delalo žensko – prsi.

”S fitnesom sem nadaljevala in si v treh letih s trdim delom za zadnje tekmovanje izgradila čudovito telo, estetsko dovršeno do potankosti, a hkrati sem izgubila tisto, kar me je prej delalo žensko – prsi.”

Poseg povečanja prsi je bil moja velika želja zadnjih nekaj let, ko je hujšanje na tem predelu pustilo velike posledice. Ker sem pred hujšanjem nosila D košarico je od nje ostal le kup odvečne viseče kože, pogled nanjo pa ni bil prav nič kaj prijeten. Vedno znova so mi prsi zbijale samozavest, spravljale v slabo voljo in neprijeten položaj pred partnerjem. Vedela sem, da bi mi operacija dvignila samozavest in polepšala vsakdan, pa tudi na tekmovanjih bi mi prinesla kakšno dodatno točko zaradi same simetrije telesa. Vsi vemo, da estetske operacije (čeprav so nam danes najbolj dostopne v vsej svoji zgodovini) niso poceni. Iskala sem rešitev in na srečo je moje želje slišala lastnica medicinske agencije Happymed Natalija. Dogovorili sva se za srečanje in nad mojo zgodbo o uspehu je bila tako navdušena, da se je odločila, da mi pomaga. Povezala me je z dr. Maticem Fabjanom, priznanim lepotnim kirurgom, delujočim v Fabjan medical group.


Dr. Matic Fabjan in Timea na dan posega (Foto: fotografiraj.se)

Tudi Matic je bil zelo navdušen, da sem k izgubi kilogramov pristopila premišljeno, postopoma in predvsem varno. Kmalu sem bila naročena na prvi pregled, ki je potekal zelo sproščeno in v prijetnem vzdušju. Matic je res odlična oseba in vrhunski kirurg, njegovo znanje in strokovnost sta v meni razblinila vsak manjši dvom in strah pred operacijo, ki sem jo po pregledu že komaj čakala. Moje sanje so se tako uresničile in rada bi se še enkrat iz srca zahvalila medicinski agenciji Happymed in dr. Maticu Fabjanu, da so mi to omogočili.

”Moje sanje so se tako uresničile in rada bi se še enkrat iz srca zahvalila medicinski agenciji Happymed in dr. Maticu Fabjanu, da so mi to omogočili.”

Timea se je odločila, da z vami deli zgodbo o poti do njenega novega oprsja. V nadaljevanju vam bo zaupala kako je potekal sam poseg in kako se je počutila po posegu. Spregovorila bo tudi o samem okrevanju, ki je bilo za Timeo, navajeno vsakodnevnega treniranja drugačno… težje ali lažje? O tem preberite v naslednjem blogu.
Za naročanje in več informacij kontaktirajte Timeo, ali medicinsko agencijo Happymed na 040 481 233/ info@happymed.si in prejmite poseben popust!
Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen