Hitra in denarnici prijazna prenova stanovanja

Bodimo iskreni: prenova stanovanja ali hiše ni ravno poceni. Ampak vi si vseeno želite malce spremeniti in osvežiti vaš dom. Za vas imamo odlično novico – ne rabite zamenjati vse, da bi se počutili kot v novem domu. Vprašali smo nekaj notranjih oblikovalcev, kaj je tista stvar, ki bi jo najprej posodobili, če bi želeli osvežiti celotno sobo in porabiti malo ali nič denarja. Recimo samo, da so nam njihove ideje izjemno zanimive in dobrodošle.

  • Začnite z novo barvo

Prepleskanje sten z drugačno barvo je prva stvar na seznamih vseh oblikovalcev. To je obenem tudi najcenejša rešitev, ki da vsaki sobi popolnoma nov videz, kjub temu, da ne zamenjate pohištva.

  • Prestavite pohištvo

Kadar vam gre v sobi vse na živce, pomeni, da se energija ne more prosto pretakati in jo nekaj ovira. Da bi vi in soba bolj zadihali, si zamislite drugačno postavitev. Že prestavljanje postelje ali omare ob drugo steno vas bo presenetilo, saj boste videli sobo v popolnoma drugi luči.

  • Preuredite klubsko mizico

Verjeli ali ne, vaše klubske mizice in predmeti na njih lahko imajo velik vpliv na celotno vibracijo vaše sobe. Pogosto menjajte vse okrasne predmete in jih nadomestite s predmeti, ki so morda bili v drugem prostoru, kot so posode za rastline, svečniki in okvirji za slike. Nikoli ne veste, morda vam bodo v drugi sobi bolj všeč.

  • Zamenjajte prevleke

Okrasne blazine so odlična dopolnitev vsakega kavča ali postelje in zelo poceni, kadar želite vaši sobi podariti nov videz. Najboljše pri vsem tem pa je, da ne rabite kupiti novih okrasnih blazin, zamenjajte samo njihove prevleke in spremenili boste sobo.

  • Investirajte v brezčasno pohištvo

Ni vam potrebno kupiti celotne kuhinjske garniture, za eleganten in opazen izgled sobe bo dovolj samo en kos pohištva, npr. starinska ura, kredenca, pisalna mizica… kar mislite, da se bo sobi najbolje podalo.

  • Izberite novo preprogo

Preproge, ki krasijo in obenem ščitijo vaša tla, so v večini primerov prva in najbolj opazna stvar, kadar vstopite v sobo. Če mislite, da je čas za menjavo stare preproge ali nabavo nove, upoštevajte tale nasvet – ne bojte se drznih barv in vzorcev, temveč pogumno poživite sobo.

  • Dajte stenam namen

Kje v sobah je še največ neizkoriščenega potenciala? V stenah seveda! Naredite z njimi nekaj posebnega, kot recimo obesite knjižne police ali izdelajte tematsko foto steno. Že takšna majhna preureditev ima lahko velik vpliv na celotno sobo.

Torej, vam je kakšna ideja še posebej všeč? Mi smo prvi dve že preizkusili in rezultat je navdušujoč! Želimo vam, da bo vaša prenova stanovanja kratka in denarnici prijazna.

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.