Iglična mezoterapija – microneedling

Kaj je iglična mezoterapija?

Iglična mezoterapija ali microneedling je minimalno invaziven in nekirurški postopek za pomlajevanje kože. Deluje po načelu mehanskega spodbujanja dermisa in osnova postopka je nastajanje in stimuliranje novega kolagena.

Za kakšna stanja  je primerna iglična mezoterapija?

Iglična mezoterapija spodbuja nastanek kolagena in elastina, ima opazen lifting efekt, bistveno izboljša gladkost in elastičnost kože, zmanjša izrazitost por, gladi gube, koža se regenerira, navlaži in napne. Je popolnoma naravna in izredno učinkovita metoda, za izboljšanje stanja kože in se lahko varno uporablja na vseh tipih kože. Učinkovita je pri naslednjih problemih s kožo:

  • gube
  • strije
  • akne
  • brazgotine
  • hiperpigmentacija
  • bleda koža
  • moteče gubice zaradi suhe kože
  • pomanjkanje vitalnosti kože
  • koža, poškodovana od sonca in opazni znaki staranja kože

 

Kako izvajamo iglično mezoterapijo?

Iglično mezoterapijo izvajamo z aparatom, potujemo po koži, kjer se zelo nežne mikro-iglice prebijejo do globljih plasti kože. Tako odprejo poti skozi epidermis in povzročijo drobne »poškodbice«, ki niso vidne in se zacelijo v treh do štirih urah. Posledica teh procesov je več kolagena v dermisu. Kolagen nastaja v primarni celici dermisa, fibroblastu. Postopek sproži povečano aktivnost fibroblastov, ki nastali kolagen povežejo z elastinskimi vlakni.

Z vibrirajočimi iglicami enakomerno vtiramo hialuronsko kislino in vitaminske ampule v globlje plasti kože, kjer lahko popolnoma razvije svoje pozitivne učinke. Tako koža ni le optimalno preskrbljena, ampak jo z mikropoškodbami povrhnjice spodbudimo, da se naravno regenerira.

 

Kaj se dogaja v koži po tretmanu iglične mezoterapije?

Takoj po postopku iglične mezoterapije – microneedlinga, je koža nežno rdeča 24 – 48 h, kar je tudi namen, saj smo spodbudili prekrvavitev in intenzivno obnovo kože. Regeneracija je vidna tudi z nežnim luščenjem kože, ni pa nujno. Prve dni je koža napeta, vendar opazni rezultat po postopku se pokaže v tednu ali dveh; Takrat je koža kot prerojena in sijoča, pomlajena koža z vidno zmanjšanimi gubami, optimalno preskrbljena s hranilnimi učinkovinami.

Za koga je primerna iglična mezoterapija?

Iglična mezoterapija je primerna tako za moške kot za ženske, za vse tipe kože. Za tiste z bolj izrazitimi gubami in tudi tiste, ki želijo pravočasno in učinkovito upočasniti proces staranja kože, ali pa le preventivno narediti nekaj dobrega za svojo kožo. Postopek se največkrat uporablja za ohranjanje mladostnega videza, zelo je primeren  tudi za izrazite brazgotine, po urezninah, aknah in strijah. Iglična mezoterapija je primerna za osebe, ki zaradi kakršnihkoli razlogov ne morejo ali ne želijo posegati po kirurških posegih, botoksu ali pa le te uporabljajo in želijo hkrati spodbuditi kolagen k nastajanju. Za osebe, ki imajo poškodovan relief kože, da le ta ni gladka in tudi osebe, ki so blede in primanjkuje vitalnosti koži, prav tako zelo dobre rezultate dosežemo pri hiperpigmentaciji itd.

 

Ali je tretma iglične mezoterapije boleč?

Med samim needlingom ga stranke opišejo kot »manj prijeten«, ampak ni boleč, celoten tretman je sestavljen tako, da se stranka tudi sprosti in počuti prijetno.

 

Ali je med postopki/tretmani potrebno paziti kakšna je naša prehrana?

Zelo pomemben je vnos C vitamina, saj je le ta kolagenu prokurzor in brez njegove pomoči, kolagen ne more nastajati. Tudi je pomemno, da med postopki pijemo dovolj vode in ne uživamo ogromnih količin sladkorja.

Koliko terapij je potrebnih za učinek?

Učinek izboljšane strukture kože in boljšega tonusa se vidi že po enem tretmanu, za optimalen rezultat priporočamo cca 6 tretmanov.

 

Andreja Knafelc, vodja Studia Esentija Celje, www.esentija.si

 

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.