ZAKAJ SEM MORALA PONOVNO NA MIRADRY POSEG

Konec avgusta lanskega leta se je moje življenje za vedno spremenilo na bolje. Odšla sem namreč k dr. Sandiju Luftu, v Derma center Maribor na poseg Miradry ®. V kolikor ste brali moje predhodne bloge, potem veste kaj miraDry ® je, v kolikor jih niste, da vam na kratko obrazložim: MiraDry ® je poseg, s katerim zmanjšamo potenje na področju predela pazduh do te mere, da le-to ni več moteče. MiraDry ® je najmanj invaziven, najmanj boleč in najhitrejši poseg za reševanje prekomernega potenja ta trenutek. Poseg ne pušča brazgotin, in kar je najpomembnejše: učinek posega je trajen. MiraDry® poseg deluje na podkožje, katerega s tehnologijo valov selektivno pregreje do te mere, da odstrani žleze znojnice in žleze dišavnice, odstrani pa tudi večino dlak na področju kjer je izvajan.

Merjenje področja kjer se izvaja miraDry poseg.
Na podlagi rasti dlak dr. Sandi Luft izmeri področje potenja. (foto: fotografiraj.se)

HIPERHIDROZA IN MIRADRY ® POSEG

Da vam sploh pojasnim zakaj sem morala poseg miraDry ® opravljati še enkrat. Ko sem bila na prvem obisku v Derma centru pri dr. Sandiju Luftu sem mu povedala, da sem diagnosticirana s hiperhidrozo, to je prekomernim potenjem na predelu pazduh. Dr. Luft mi je že takrat povedal, da bo  potrebno miraDry ® postopek po vsej verjetnosti opraviti dvakrat, kot pri vsakem pacientu, ki trpi za hiperhidrozo. Kljub temu sem bila prva dva meseca po prvem posegu miraDry ® trdno prepričana, da ponovitev ne bo potrebna, saj se nisem čisto nič potila. Po dveh mesecih pa se je potenje postopoma pričelo vračati. Potila sem se ob istih situacijah, kot pred posegom, a v veliko manjšem obsegu. Ker sem se že v začetku prekomerno potila, je bilo potenje po miraDry ® posegu še vedno moteče. Zaradi tega sem se odločila, da opravim še naslednji poseg, katerega je dr. Sandi Luft predvidel že ob prvem pregledu.

Miradry postopek je v določenih primerih potrebno ponoviti
V kolikor je pacient diagnosticiran s hiperhidrozo, se miraDry poseg napravi dvakrat. (foto: fotografiraj.se)

POSEG MIRADRY ® ŠT. 2

Po malo več kot treh mesecih od prvega posega sem imela naslednji poseg miraDry ®. Sam poseg je trajal eno uro. Dr. Luft je z moje kartoteke prebral vse potrebne informacije, zato je bila priprava pred postopkom krajša kot prvič. Sam postopek je minil zelo hitro, saj smo z dr. Luftom in njegovo asistentko sproščeno in prijetno klepetali, za kar sem izredno hvaležna, saj se sploh nisem počutila, kot da sem na posegu. Celoten postopek je potekal brez bolečin.

Za poseg št. 2 sem si organizirala zagotovljen prevoz. Na prvi poseg sem se bila zadnji trenutek primorana peljati namreč sama in to obžalovala, ko je popustila lokalna anestezija. Sedaj me je peljala mami, in moram reči, da sem bila tisti večer resnično presenečena. Res da sem prvi dan po posegu preventivno zaužila protibolečinsko tableto, a je skoraj nebi bilo potrebno. Bolečine so bile minimalne, sem pa pazduhe pridno hladila s hladilnimi vrečami, kot mi je naročil dr. Luft.

Izvajanje po šabloni
Postopek miraDry se izvaja skrbno načrtovano po tako imenovani šabloni. (foto: fotografiraj.se)

OKREVANJE PO POSEGU MIRADRY ®

Naslednji dan po posegu miraDry ® sem zaužila eno tableto, tukaj pa sem s protibolečinskimi tabletami tudi zaključila. Res da sem bila previdna in roke minimalno premikala, a bolečin skoraj ni bilo. Zaradi tega sem se tretji dan vrnila na delovno mesto.  Že prvič je bila bolečina dokaj zmerna, vendar če primerjam bolečino drugega posega s prvo, lahko brez pomisleka rečem, da je bil drugi poseg veliko manj boleč. Torej vsakemu ki se odloči za poseg miraDry ® toplo priporočam, da ne dela iste napake, kot sem jo storila jaz, in pride s spremstvom.

 

Okrevanje je potekalo enako kot pri prvem posegu z razliko, da je bila tukaj bolečina veliko bolj blaga. Pazduhe sem mazala z antibiotično kremo in jih čistila z milom, ki ima kisli ph. Verjetno sem bila pri sami negi in okrevanju bolj sproščena, saj sem vse skupaj že enkrat doživela.

Okrevanje je potekalo enako kot pri prvem posegu z razliko, da je bila tukaj bolečina veliko bolj blaga. Pazduhe sem mazala z antibiotično kremo in jih čistila z milom, ki ima kisli ph. Verjetno sem bila pri sami negi in okrevanju bolj sproščena, saj sem vse skupaj že enkrat doživela.

ALI MIRADRY POSEG PRIPOROČAM

Poseg miraDry ® bi brez pomisleka priporočala vsem, ki jih prekomerno potenje ovira pri vsakdanjem življenju. Potenje je velikokrat nekaj na kar ne moramo vplivati, čeprav se še tako trudimo, lahko pa zelo zagreni naše življenje. Tako je bilo tudi v mojem primeru. Sama sem čakala več kot 30 let, da sem našla primerno in trajno rešitev zase, in vesela sem, da se nisem že prej odločila za kakšen drastičen poseg, ki bi mi pustil brazgotine. Moje pazduhe so danes še seveda malo zatečene, saj je od posega minilo le tri tedne, a v roku meseca dni nihče ne bo vedel, da sem imela opravljen kakršenkoli poseg na področju pazduh. Seveda bom vsakemu z največjim veseljem priporočala miraDry ® poseg, ki mi je spremenil življenje. Izredno vesela sem, da je to poglavje v mojem življenju končano. Pozdrav brezskrbnost in sintetična oprijeta oblačila ter adijo potenje – za vedno!

MiraDry poseg se izvaja brez bolečin
Prav tako po postopku ni brazgotin, za dodaten plus pa postopek odstrani tudi dlake. (foto: fotografiraj.se)

V kolikor Vas zanima kako je potekal moj prvi poseg in okrevanje Vas vabim k branju članka o pripravi na poseg  in članka o posegu in okrevanju. 

Za naročanje na miraDry poseg  lahko kontaktirate Medicinsko agencijo Happymed na 040 481 233 ali na info@happymed.si

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen