Novoletna zabava – Hitri in preprosti recepti za elegantne prigrizke

KANAPEJI MALO DRUGAČE

Za najdaljšo noč v letu se gostitelji po navadi ekstra potrudijo in pripravijo malo drugačno hrano, velikokrat se lotijo česa prvič. Tukaj je seveda potrebno vedno upoštevati dejstvo, da se pri pripravi jedi lahko kaj zalomi, še posebej, če se pripravlja zapletene jedi. Slednje lahko vodi v slabo voljo. 

 

Ponudite tako imenovani ''finger food'' - narezke ali kanapeje
”Finger food” se odlično poda k vinu in šampanjcu ter je odlična izbira za praznovanja, saj jih lahko gostje jedo praktično celo noč.

Da se vam na noč katero praznuje cel planet to nebi naredilo, smo vam pripravili nekaj preprostih receptov in kar je še bolj pomembno: za pripravo slednjih ne boste porabili preveč časa. Tudi med samim praznovanjem ne boste obremenjeni, saj boste vse pripravili pred obiskom. Nihče si ne želi, da bi gostitelj zaradi stresa in dela v novo leto stopil utrujen, zato bodo gostje več kot zadovoljni, vi kot gostitelj pa še bolj!

Pred vami je nekaj receptov za  preprosto a vseeno drugačno in izredno okusno hrano, ki je več kot primerna prav za zabave, to so kanapeji. Prav kanapeji so ”hit” vsake zabave in se strežejo na vseh večjih dogodkih.

Pripravite kanapeje oziroma obložene kruhke. Različne, polne raznih in okusnih sestavin. Ni potrebno napraviti vse s kruhom, napravite jih lahko tudi z osnovo iz polente. Mogoče malo kombinirajte, saj niso vsi ljubitelji polente. Pojdite malo širše od ”mesni kanape” in ”sirni kanape”. Kupite prepeličja jajca, slednje se na kanapeje podajo čudovito. V nadaljevanju vam bomo našteli sestavine za posamezen kanape, za katere vam garantiramo, da bodo prepričali vaše goste.

Napravite klasične kanapeje
Pršut ali suha salama, oliva in kocka sira.

Mesne kanapeje poznamo tako rekoč vsi. Najprej ”zmečkan” pršut, nato oliva in na koncu kocka sira. Potrudite se pri rezanju sira v kocke. Namesto oliv lahko uporabite tudi grozdje.

Pršut, suha salama, rezina sira in zelišča.
Napravite morske kanapeje
Sirni namaz s česnom, škampov repek, polovica češnjevega paradižnika. Škampov repek prej specite.

Morski kanapeji so izredno okusni, barve kar vabijo h okušanju. Bodite kreativni in napravite uporabite čim več sestavin.

Sirni namaz, dimljen losos, polovica (večje) olive in polovica prepeličjega jajca. Izjemno okusni in barviti.
Pripravite sirne in brezmesne kanapeje
Sveže kumarice, češnjev paradižnik, pesto, rezina mozzarele in list bazilike.

Brezmesni kanapeji so lahko ob premišljeni kombinaciji sestavin izredno okusni. Velikokrat prav ti zaradi različnih barv izgledajo najokusnejše.

Gorgonzola, rdeče grozdje in rezina ementalerja.

PO KANAPEJIH MESNO SIRNI NAREZEK

S številom kanapejev ni potrebno pretiravati, mogoče lahko po kanapejih na mizo postavite narezek. Sirno mesni, poleg lahko ponudite tudi kakšne namaze in paštete ter vloženo zelenjavo.

Priprava kanapejev je hitra, v kolikor vzpostavite sistem. Tudi narezek vam ne vzame preveč časa. Bodite domiselni pri izbiri salam in sirov, več ko bo različnih komponent, bolj slastno bodo izgledali. Narezke okrasite z vejicami rožmarina.

Po kanapejih postrezite z mesno sirnim narezkom, da bodo lahko gostje prigriznili če jih kasneje zagrabi lakota.

V kolikor ste bili v dilemi kaj bi pripravili za svoje goste upamo, da smo vam vsaj malo olajšali delo.

Za današnje praznovanje pa vam želimo, da ga boste preživeli v prijetni družbi in ob dobri hrani (četudi to ne bodo kanapeji) in pijači. Imejte se lepo in vse dobro v letu 2019 vam želimo!

 

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen