PRIPRAVE NA POSEG miraDry®

Do dneva, ko se bom za vedno poslovila od potenja na predelu pazduh, me loči le še teden dni. Vsi, ki se srečujete s podobnim problemom kot jaz, si lahko predstavljate kakšno breme se mi bo odvalilo z ramen. Konec bo neprestanega občutka nelagodja in nesproščenosti, ki jih prekomerno potenje prinese. Pri poletju je dodaten problem vročina, ki seveda pospeši proces potenja, še huje je, ko so dnevi polni vlage. Takrat je skoraj neznosno.

PREGLED PRI DR. LUFTU

Z dr. Luftom sva imela prijeten pogovor glede miraDry® posega. Njegov profesionalen, a vseeno sproščen pristop, pomiri še tako negotovega pacienta. Na pregledu in kasneje po elektronski pošti sem dobila navodila za pripravo na poseg. V navodilih je napisano praktično vse, tako da pacientu redko ostane vprašanje na katerega ni dobil odgovora. Odlično je, da lahko poseg miraDry® opravljamo tudi poleti. Laserski tretmaji se poleti v veliki meri odsvetujejo saj je koža porjavela. Sama sem se pravkar vrnila z morja in moram priznati, da me je bilo kar malo strah, ali bom sedaj sploh lahko odšla na poseg. Dr. Sandi Luft me je razveselil z odgovorom, da sonce in zagorelost na miraDry® laser ne vplivata.

Pogovor z dr. Luftom o reševanju prekomernega potenja.

PRIPRAVE NA POSEG Z miraDry® LASERJEM ZA TRAJNO ZMANJŠANJE PREKOMERNEGA POTENJA

Da vam zaupam malo več o samem posegu oziroma o samih pripravah na poseg. Štiri do šest dni pred posegom se ne smem briti v predelu pazduh. Dlake, ki jih imamo, namreč prikazujejo območje potenja. Na področju rasti dlak delujejo žleze znojnice in žleze dišavnice. Na teh mestih pa je potrebno opraviti terapijo miraDry® s katero se potenje na predelu pazduh zmanjša do te mere, da ni več moteče. Tretma traja med 60 in 75 minut, med tem časom pa lahko imamo v ušesih slušalke in poslušamo glasbo. Na dan posega moram imeti oblečeno majico brez rokavov, da se lahko postopek nemoteno izvaja.

OKREVANJE PO POSEGU Z miraDry® LASERJEM ZA TRAJNO ZMANJŠANJE PREKOMERNEGA POTENJA

Po terapiji mi je naročeno, da se nekaj dni izogibam napornemu delu in fizični aktivnosti. Okrevanje je zelo hitro, na delo se lahko odpravim že po dveh dneh. Ker miraDry® poseg deluje na podkožje, katerega s tehnologijo valov selektivno pregreje do te mere, da odstrani žleze znojnice in žleze dišavnice, pa je vseeno prepovedan fizični napor nekaj dni po posegu. Prisotna je tudi blaga ter zmerna bolečina, katero lahko blažimo z analgetiki in hladnimi obkladki. Če sem čisto iskrena lahko, glede na ostale ponujene rešitve (razen botulin toksina) rečem, da po miraDry® posegu okrevanja sploh ni. Če lahko laično ocenim okrevanje po simpatektomiji ali po kirurškem odstranjevanju žlez znojnic, se okrevanje po miraDry® laserskem posegu sploh ne more primerjati s težavnim in dolgotrajnim okrevanjem po ostalih posegih.

Po posegu se odsvetuje uporaba dezodorantov, potrebno je umivanje z milom ki ima kisli PH, da se ne obremenjuje in draži kože. Priporoča se nošenje ohlapnih oblačil, da ne drgnejo kože kjer je bil izvajan poseg miraDry®. Še vedno ne morem dojeti, da obstaja tako ”preprosta” in hitra rešitev problema prekomernega potenja in primarne hiperhidroze. V eni ali dveh terapijah se pacient znebi neprijetnega vonja. Res sem presrečna, da ima dr. Luft, ki je lastnik enega najmodernejših dermatoloških centrov v Sloveniji, v lasti tudi miraDry® laser. Kot zanimivost lahko mogoče izpostavim tudi to, da je Derma center dr. Lufta edini center v Sloveniji, ki ima omenjen laser. MiraDry® laser nima noben dermatološki center na Hrvaškem, najdemo le en center na severu Italije, enega v Budimpešti in nekaj klinik na severu Avstrije. Derma center Maribor se torej ponaša z najmodernejšo in najprestižnejšo tehnologijo.

ZA VEDNO KONEC

Prikaz postopka z miraDry laserjem. Fotografija vir: www.derma-mb.si

Kar težko dojamem da bo v roku enega tedna za vedno konec vseh tegob, ki jih prekomerno potenje prinese. In, če izpostavim malo svojo žensko plat: ko pomislim na oblačila, ki jih imam v omari za ”okras” (saj jih zaradi prekomernega potenja na področju pazduh ne morem nositi) se mi nariše nasmeh na obrazu. Veseli me tudi, da se bodo po opravljenem miraDry® postopku končale določene tegobe, ki so spremljale prekomerno potenje: konec porumenelih madežev pod suknjiči in na oblačilih bele barve, konec neprijetnega vonja ter razdraženih pazduh zaradi močnih zatiralcev vonja. Konec bo začaranemu kroga nelagodja, nejevolje, razočaranja in jeze, ki jih je potenje prineslo. Tukaj bi mogoče lahko uporabila rek: slab začetek – dober konec, oziroma če rek prilagodim svoji situaciji: slab začetek, najboljši možni konec.

Spremljajte nas čez teden dni, po opravljenem posegu! Iz prve roke boste izvedeli kako je potekal poseg in kako je prvi dan po posegu.

Več o miraDry® terapiji pa preberite TUKAJ .

 

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen