RESNIČNA ZGODBA: Kako poteka poseg miraDry in okrevanje prve dni po posegu

DAN D, OZIROMA DAN, KO SEM OPRAVILA MIRADRY® POSEG

Prišel je dan, katerega sem pričakovala ne le zadnja dva tedna, ampak skoraj polovico svojega življenja. Dan, ko sem se za vedno poslovila od prekomernega potenja. V nadaljevanju vam bom opisala postopek miraDry®, za trajno odstranitev prekomernega potenja z moje perspektive. Nekaj besed bom namenila tudi okrevanju prve dni po posegu.

Ura mojega posega je bila ob 14:00 in iskreno povedano tisto sem noč slabo spala. Bila sem namreč tako neučakana in navdušena, da je končno prišel ta trenutek. Pred Derma center Maribor sem prišla nekaj minut prej. Vstopila sem v lepo staro-meščansko vilo in poiskala ordinacijo dr. Lufta. Prelepa in svetla ordinacija je v primerjavi z Rogaško slatino drugačna a nič manj elegantna s svojimi visokimi stropi in velikimi okni. Sprejela me je prijazna in nasmejana sestra Mojca. Povabila me je za svojo mizo, kjer sem ji zaupala svoje osebne podatke. Sledil je sproščen pogovor o posegu in sami problematiki prekomernega potenja na predelu pazduh. Čeprav zaradi posega nisem bila pretirano nemirna, me je pogovor z asistentko dodatno pomiril.

KAKO POTEKA MIRADRY POSEG

Kmalu me je sprejel dr. Luft in odšla sva v njegovo pisarno, kjer sva se še enkrat temeljito pogovorila o samem postopku. Kljub profesionalnosti je bil pogovor prijeten. Odšli smo v sobo kjer ima dr. Luft miraDry® napravo. Oblekla sem primernejšo majico in začeli smo s pripravami. Najprej smo začeli z desno pazduho. Udobno sem se namestila in dlan desne roke položila na zatilje. Dlake na področju pazduh si nisem smela pobriti najmanj 4 dni in zaradi tega se je področje rasti dlak dobro videlo. Dr. Luft je temeljito razkužil mojo pazduho in nanjo namestil šablono, s katero je določil velikost področja kjer se izvaja miraDry poseg. Na pazduho odtisnil načrt terapije. Načrt je sestavljen z manjših pravokotnikov, po katerih se izvaja postopek miraDry®. Prejela sem veliko količino lokalne anestezije, da je postopek miraDry® neboleč. Prejela sem tudi sredstvo proti modricam.

Načrt je sestavljen z manjših pravokotnikov, po katerih se izvaja postopek miraDry®. (foto: Fotografiraj.se)

Pred samim začetkom postopka me je dr. Luft opozoril, da v kolikor začutim bolečino moram nemudoma povedati. V tem primeru namreč preneha s postopkom in prične hladiti področje. Priznam, ko je dr. Luft prvič pritisnil gumb na napravi sem bila zelo napeta. Strah me je bilo, da bo bolelo. Dr. Luft je napravo postavil na prvi pravokotnik in vakuum je potegnil del moje pazduhe. Pričela je igrati glasba. MiraDry® naprava namreč ob vsakem 10 sekundnem intervalu zaigra prijetno melodijo. Melodija je bila edina stvar, ki sem jo ”čutila” pri postopku. Nisem čutila niti vakuuma, niti postopka, saj je bila moja pazduha popolnoma omrtvičena. Resnično sem si oddahnila. Postopek je dr. Luft na moji desni pazduhi končal brez bolečin. Po opravljenem postopku je asistentka na pazduho nanesla antibiotično kremo in mi namestila hladilno sredstvo (vrečko s hladilnim gelom). Dr. Luft je ponovil postopek še na področju leve pazduhe. Tukaj sem sicer predzadnji postopek začutila, za dve sekundi je malo zapeklo na robu pazduhe. Rob pazduhe očitno ni bil dovolj omrtvičen.

Z dr. Luftom med izvajanjem postopka miraDry (foto: Fotografiraj.se)

”Dr. Luft je postopek na obeh pazduhah opravil v 60 minutah. Zaradi sproščenega klepeta sem imela občutek, da je postopek trajal precej manj časa.”

Dr. Luft je postopek na obeh pazduhah opravil v 60 minutah. Zaradi sproščenega klepeta sem imela občutek, da je postopek trajal precej manj časa. Nekaj časa sem še udobno sedela na postelji in hladila pazduhe s hladilnim gelom. Asistentka mi je po posegu predala lično hladilno torbico. Vanjo mi je pripravila hladilne gele za hlajenje po poti in doma, protibolečinske tablete ter antibiotično kremo. Poleg sem prejela tudi navodila za higieno in okrevanje po miraDry® posegu. Poslovila sem se od dr. Lufta, se mu iskreno zahvalila in se odpravila domov.

OKREVANJE PO MIRADRY POSEGU

Žal sem bila zadnji trenutek primorana, da se na poseg peljem sama. Po posegu mora pacient mirovati in hladiti del pazduh, samostojna vožnja torej ni priporočljiva. Ker pazduh ne čutiš, lahko pride do nezavednega gibanja. Zaradi tega sem dodatno razdražila pazduhe, te so me bolele bolj, kot bi drugače. K sreči je bil predel pazduh še celo popoldne in večer otopel od anestezije, rahlo otopelost sem nekaj časa čutila tudi v nadlahteh. Predel kjer se je izvajal postopek miraDry® je bil otečen. Doma sem preventivno vzela protibolečinsko tableto, eno sem vzela tudi pred spanjem. Ko sem se ulegla v posteljo sem razmišljala kako hitro sem se znebila prekomernega potenja. Priznam, pazduhe so me bolele. A vseeno sem zaspala z nasmehom na obrazu.

Drug dan so bile pazduhe boleče. Na to me je opozoril tudi dr. Luft in povedal, da bo vožnja dodatno razdražila predel pazduh. V tem dnevu sem pojedla tri protibolečinske tablete, pazduhe pa sem si redno hladila in mazala z antibiotično kremo. Cel dan sem mirovala in počivala. Tretji dan sem normalno odšla na delo. Oteklina se je vidno zmanjšala, a vseeno je bila še prisotna. Po nekaj dneh bolečine ni bilo več, a koža je bila še občutljiva. Pazduhe sem redno mazala z antibiotično kremo in skrbela za higieno z milom s kislim PH.

Počasi moje pazduhe prehajajo v normalno stanje. Bolečine ni več, tudi koža ni več občutljiva. Tu in tam se čuti še kakšna zatrdlina, katere so lahko prisotne še nekaj tednov po posegu. Izgubila sem tudi veliko mero dlak, česar sem še posebno vesela.

miraDry postopek je trenutno najmanj invaziven in najmanj boleč postopek za odstranjevanje potenja in neprijetnega vonja s področja pazduh. V kolikor imate probleme s prekomernim potenjem ne odlašajte in se naročite na ali 040 481 233 ali na info@happymed.si. Hitro, neinvazivno, neboleče in TRAJNO. 🙂

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen