Pogoste napake pri uporabi novih tehnik ličenja

Kakor se spreminjajo smernice v modi, tudi v make up industriji pride vsako leto kaj novega, smernice se spremenijo, včasih pa se vrne tudi kakšna stara ”zapoved”. Ličenje je umetnost, katero lahko do neke mere osvoji prav vsaka posameznica, le previdna mora biti, da make up prilagodi svojemu obrazu, da si zaupa dovolj in seveda, da si ne zaupa preveč! 😊 V nadaljevanju bomo našteli nekaj najbolj očitnih novosti zadnjih let in poudarili pri čemer morate biti previdne, v kolikor te smernice uporabljate tudi same:

CONTOURING

Že nekaj let je contouring osrednji dela make upa, uporablja ga cel  (ženski) svet! Contouring je odličen način oblikovanja obraza in poudarjanja obraznih oblik ter posebnosti vsake posameznice. Je pa tukaj velikokrat napačna uporaba samega contouringa. Slednji ima namreč več pristopov in vsak je namenjen posebni obliki obraza. V kolikor se na obrazu uporabi napačen pristop lahko poudarimo slabše lastnosti obraza, tiste dobre in posebne, katere bi morali izpostaviti, pa prikrijemo.

SENČENJE IN OSVELTJEVANJE OBRAZA
Zelo hitro lahko pri contouring-u napravimo napako in poudarimo kar ni potrebno.

DEBELE(JŠE) OBRVI

Še sreča, da je konec 90-tih in polkrožnih populjenih obrvi. Ko se samo spomnimo kako smešno je marsikatera lepa ženska takrat izgledala zahvaljujoč nenaravni in oskubljeni obliki obrvi. No, postopoma so trendi prehajali nazaj na naravne obrvi, sedaj pa smo že prestopili mejo naravnega. Obrvi so okvir obraza, zato je pomembno, da se slednje skladajo s proporci obraza. Predebele obrvi in nenaravni ter previsoki loki ne napravijo nič dobrega.

NARAVNE OBRVI
Naraven izgled obrvi je vsekakor odlična izbira, tukaj pa je potrebno paziti, da slednje niso predebele in da se skladajo s proporci našega obraza.

MAZANJE USTNIC (PRETIRANO) ČEZ ROB

Zadnja leta so v ospredju ustnice, tudi vedno več posameznic se odloča za povečanje ustnic. Nekatere, ki se za povečanje zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne odločijo, pa svoje ustnice optično povečajo z ”mazanjem čez rob”. Vsekakor je v redu, če si ustnice optično povečamo z robom, ki je v mejah normale in ni očiten. A vsekakor previdnost ni odveč. Pretiran in preveč očiten rob namreč ne deluje lepo.

OPTIČNA POVEČAVA USTNIC
Tukaj moramo paziti, da ne pretiravamo, saj tako dosežemo nenaraven izgled.

NUDE MAKE UP

Nude /naravni odtenki so v ospredju že nekaj let in tukaj nameravajo ostati še nekaj časa! Nas niti malo ne moti, saj so naravni odtenki v make up-u najbolj uporabni. Vseeno pa moramo biti uporabnice takšnega make upa previdne in izbirati prave tone. Nimamo namreč vse istega tena, iste barve las in oči. Barve, ki jih uporabljamo v make up-u nam morajo pasati, saj v nasprotnem primeru lahko našemu izgledu naredijo več škode kot koristi.

NUDE MAKE UP
Pazite pri izbiri tonov in jih prilagodite svojemu naravnemu tonu kože.

To so naši nasveti, ki so plod opazovanja lepih in ne tako lepih make up-ov. Vsekakor je ličenje umetnost, ki ga lahko vsaka posameznica uporabi sebi v prid in z njim doseže vrhunski izgled. V kolikor same ne veste, kaj vam paše in kakšen make up je idealen za vas, pa se lahko udeležite individualnega tečaja pri kateri od mojstric ličenja. Slednja vam bo pokazala tehnike ličenja, vam povedala kje delate napake in obrazložila kaj paše na vaš obraz, kaj ne in tudi zakaj je temu tako.

Naš nasvet glede ličenja je ”Less is more” –  še posebej pri dnevnem make up-u to nedvomno velja! 😊

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.