Vedno modna sončna očala

Poletje in sončna očala. Prvo je brez drugega skoraj nemogoče. Sončna očala so ne le modni dodatek, ampak tudi zaščita, saj ščitijo naše oči pred nevarnimi UV žarki. Prav zaradi tega je pomembno, da kupimo sončna očala s kvalitetnimi stekli, ki bodo naša oči primerno varovala. Vaše oči vam bodo hvaležne, in tudi vaša koža. Z nošenjem sončnih očal se izognemo pačenju obraza, s katerim skušamo zaščititi naše oči. Torej, tudi manj gubic bomo imele. Same dobre novice zaenkrat. Ker sončna očala nosimo vse, ker so pomemben modni dodatek, smo se odločili, da vam predstavimo nekaj klasičnih modelčkov, ki jih opazujemo že vrsto let in nekaj takšnih, ki so se zopet vrnile v svet mode. izstopajo v poletju 2018.

CAT EYE, ŽE NEKAJ LET V OSPREDJU MODNEGA SVETA

Cat eye (mačje oči) model sončnih očal je že nekaj let v samem ospredju mode. Prefinjeni, elegantni, včasih malo odštekani modeli s privzdignjenimi zunanjimi (zgornjimi) robovi so odlična izbira zate. Pri tem modelu najdemo še eno prednost, namreč pašejo na veliko obrazov. Seveda je potrebno najti pravo velikost očal. S slednjimi ne boš imela težav, prodajajo jih skoraj v vsaki optiki.

Sončna očala

MANJŠI CAT EYE MODEL

Letos je v ospredje stopila manjša verzija cat eye modela. Legendarna očala, ki so bila v ospredju v 90-ih, ko so jih nosila velika imena kot Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, so se letos vrnila. In to v velikem slogu! Vidimo jih v skoraj vsaki modni trgovini v nešteto izvedbah. Nam so všeč!

TOP GUN KLASIKA – AVIATORKE

Tom Cruise je v filmu Top Gun, s katerim je tudi zaslovel, nosil sedaj že klasičen model Aviator znamke Ray ban. Očala, ki se prilegajo tako moškim kot ženskam so odlična. So lahka, zaradi silikonskih nosilcev ne boli nos in tudi nastavimo si jih lahko po meri. Ženske, še posebej tiste ki prisegajo na stil s pridihom rocka ali grunge-a, morajo imeti v lasti omenjen model. Dodaten plus omenjenih očal je, da pašejo skoraj vsakomur. Za to poskrbi tudi več različic modelov: manjše, večje, različne barve stekel in okvirja ter različne oblike okvirja. Ray Ban je mislil na vse!

VINTAGE HIPSTER MODEL

Iskreno povedano, sploh ne vemo kako bi omenjena očala opisali (še dobro da obstajajo slike). Če poskusimo: očala, ki veljajo že za klasiko v modnem svetu, še posebej za tiste s hipster in vintage stilom. Spodaj kovinski okvir, zgoraj odebeljen plastičen. Oblika neke vrste pravokotna, model dokaj moški. Očala, ki jih zadnja leta vidimo tudi na nosovih deklet, spadajo tudi letos med must have sončna očala. Dobra novica: v kolikor jih ima tudi tvoj partner in niso prevelika, si jih lahko sposodiš.

SONČNA OČALA, SKOZI KATERA VIDIMO OČI

Omenjena očala so na modni sceni zadnjih nekaj let. Nosijo jih zvezdnice, kos so Rihanna, Beyonce. Seveda moramo biti realni in si priznati da z omenjenimi očali ne zaščitimo oči pred soncem, slednje so le modni dodatek. Je pa svet skozi njih lahko resnično barvit…

MIRROR EFFEKT

Že nekaj let spremljamo lečke, ki imajo učinek ogledala. Omenjeno vidimo na mnogih modelih sončnih očal, zelo zanimivo tudi izgleda. Na spletu kroži tudi dosti fotografij, ko se posamezniki slikajo v steklu očal prijatelja. Selfie in pol 😉 Za kaj pa so ta očala všeč nam? Zato ker nihče ne ve kam z njimi gledamo. Svoboda!

OKROGLA SONČNA OČALA, ZNANE KOT LENNONKE
Lennonke, ikonična očala in zaščitni znak Johna Lennona so prav tako klasika med očali. Model, katerega najdemo v različnih velikostih in barvah spremlja znana okrogla oblika. Očala, ki smo jih v preteklosti videli v glavnem na nosovih hipijev ter rokerjev, so vedno bolj priljubljena med modnimi navdušenkami. Torej, če so ti všeč, hitro v nakup!

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen