Želite letos za Božič podariti nekaj osebnega? Preberite kaj!

Ideja za božična darila, ki jih lahko napravite doma

Saj vemo, mislite da pretiravamo in smo čisto prehitri z objavo članka, ampak da vas opozorimo – do Božiča nas loči le še 3 tedne! Tako da nič ni narobe, če že sedaj razmišljate o darilih, ki jih boste podarili svojim bližnjim. Pripravili smo vam simpatične in predvsem uporabne nasvete kaj podariti za Božič. Posvetili smo se nekoliko drugačnim darilom, ki bodo zahtevali manj denarja a več vas oziroma več vašega časa. Bo pa izdelovanje oziroma priprava daril zabavna – garantiramo. 😊

Napravite domačo marmelado v prikupnih korazčkih

Marmelada je izredno preprosta za napraviti, pozimi oziroma v decembru pa je popularna priprava pomarančne marmelade, saj je v trgovini izmed vsega sadja največ prav pomaranč. Če skuhano marmelado nato zapakiramo v lepe steklene kozarčke, nato pa kozarček še lepo okrasimo, je lahko marmelada odlično in lepo darilo! Priporočamo, da kupite trak iz jute in slamnato vrvico. Juto narežite na kvadratke, te pa s slamo zavežite okoli pokrova marmelade. Za dekoracijo lahko dodate tudi kakšen barvni trak (rdeč, črtast, bel, zelen) na vrvico pa lahko dodate tudi kos papirja s posvetilom. Lepo in osebno darilo, ki je za konec še okusno!

Z malo jute in vrvice lahko kozarčke marmelade izredno lepo okrasimo.

(Prvič) specite piškote

Verjetno ni vsaka izmed nas navdušena nad pečenjem piškotov, marsikatera jih še nikoli sploh ni pekla. Zakaj ne bi poskusili še v letu 2018 speči piškote, in če uspejo jih lahko podarite kot darilo svojim bližnjim. Si predstavljate kako presenečeni bodo? Lahko ste bolj drzni in spečete več vrst in oblik piškotov, lahko napravite le ene – izbira je vaša. Piškote nato lepo zavijte in podarite. Če bodo dobri smo prepričani, da bodo obdarjenci darilo hitro pohrustali. 😊

Piškoti so lepo in okusno darilo.

Napravite okraske za božično drevo

A veste, da lahko piškote uporabite tudi malo drugače? Piškoti so namreč odlična izbira za dekoracijo božičnega drevesa. Seveda tukaj ne govorimo o navadnih sladkih piškotih, ampak o trših medenjakih, ki so trpežni in se ne drobijo. Piškote okrasite z beljakovim oblivom (beljak in sladkor stepemo ). Slednje zahteva že malo bolj spretno in mirno roko, a verjamemo da vam bo pri tretjem piškotu okraševanje šlo odlično od rok. Napravite zvezdice v snežinke, okrasite smrekice in napravite vitice na okroglih piškotih. Presenečeni boste kako lepo izgleda okrasitev!

Izredno lepi, povrhu vsega pa še okusni!

Sami ustvarite čestitke

Ne sliši se zapleteno in tudi ni! Čestitko lahko napravi vsak, le nekaj materiala za ustvarjanje potrebujete. Čestitko lahko napravite z naravnih materialov, ali kupite okraske v trgovini z ustvarjalnim programom. Nam so najbolj všeč čestitke z naravnih materialov. Priporočamo papir v naravnih tonih, kakšno vejico božjega drevesca ali smreke in malo lepopisa. Napravite različne čestitke, lahko jih tudi personalizirate. Verjamemo, da bodo obdarovanci tega še posebej veseli. Če se želite nasmejati, pa napravite čestitko s kakšno (interno) šalo.

Čestitke lahko pripravite iz različnih materialov.

Namesto darilne vrečke darilo zavijte

Lahko ustvarite vse kar smo našteli zgoraj in podarite vsakemu bližnjemu malo vsega. Če ste se že lotili pripravljati sami darilo, potem ga nikar ne postavite v vrečko. Vzemite si malo časa in darilo zavijte. Ste darilo kupili? Tudi takšno darilo lahko zavijete sami. Prebrskajte splet za ideje kako zaviti darilo, idej je nešteto. Pojdite v najbližjo trgovino s čevlji in prosite za prazne škatle, vanje postavite darila, škatle pa zavijte v lep papir in jih okrasite z mašno, vejicami smreke ali božjega drevesca. Prav čudovito izgledajo takšna darila tudi pod smreko, vaš dom pa bodo krasila vse do 25. decembra.

Zadnja leta so še posebej priljubljeni naravni materiali.

Upamo, da smo vam dali kakšno idejo za letošnja božična darila. Čeprav v članku govorimo le o darilih smo mnenja, da je največje darilo božiča čas, ki ga preživimo skupaj kot družina. Z darili ali brez so tisti večer in jutro naša srca napolnjena s toplino in radostjo. Vesel december vam želimo!

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen