Pustni krofi

Za PUSTA se jedo krofi, v šoli, službi, doma, pri babici, na obiskih. Vsepovsod se jedo krofi. Pozabimo na to koliko kalorij dejansko vsebuje en krof in si ga brez slabe vesti privoščimo. Najboljši so tisti domači. Tudi sama sem jih pekla in sicer po sledečem receptu iz kulinarike.si in moram priznati, da so mi uspeli, morda je kakšen bil brez obročka, bili pa so zelo okusni.

SESTAVINE

1 kg moke (namenska moka za krofe)
4 žlice sladkorja
sol
rumenjakov
5 dl mlekao
0,05 dl ruma
2 dl olja
kocki kvasa (8,4 dag)
lupina ene limone
sok ene pomaranče
vanilijev sladkor

POSTOPEK

Vse sestavine zamesimo v gladko testo, da gre testo od roke in se delajo mehurji, nato naredimo z roko kroglice, testa predhodno ne vzhajamo. Kroglice stehtamo, ena naj tehta 8 dag. Nato jih polagamo na pomokan prt, jih pokrijemo in pustimo eno uro, da vzhajajo. Nato jih damo cvret. Pokrijemo, po treh do štirih minutah odkrijemo, obrnemo in še do konca ocvremo. Napolnimo z marelično marmelado zmešano z malo ruma, ohladimo in postrežemo.

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.