Mini lazanja

Odlična jed, ki jo lahko pripravite za kosilo, večerjo, druženje s prijatelji in zabavo. Meni je super okusna in jo velikokrat pripravim za prigrizek ob dobri kapljici vina.

MINI LAZANJA – SESTAVINE

Sestavine, ki jih potrebujete so enake, kot če bi delali tradicionalno lazanjo, le da namesto testenin za lazanjo potrebujete listnato testo.

Jaz pripravljam z naslednjimi sestavinami:

500g mletega mesa (prosim naj ga sveže zameljejo)

1 velika čebula

2 srednje velika korenčka

1 strok česna

koščki paradižnika v konzervi

sol, poper, lovorjev list, malo majarona in ščep kumine, bazilika, drobnjak

paket listnatega testa

Mozzarela ali kak drug dobro topljiv sir

Nemastna pasirana skuta

POSTOPEK

Najprej na malo kokosovega olja prepražim meso,  ko je prepraženo ga odstranim iz kozice. Na drobno nasekljam čebulo in jo prepažim v isti kozici, kjer sem prej meso, dodam česen in počakam da zadiši. Vrnem v kozico meso in dobro premešam ter dodam koščke paradižnika v konzervi. Naribam korenček in dodam začimbe. Pustim, da se kuha vsaj pol ure, po potrebi dolijem vodo.

V tem času iz listnatega testa izrežem kvadratke. Pekač za muffine premažem z maslom ter v luknjice položim kvadratke iz listnatega testa, na kvadratke položimo žličko nemastne skute pomešane z baziliko in drobnjakom.

Ko je omaka končana, v vsak kvadratek z žlico previdno položimo omako, na vrhu pa mozzarelo ali kak drug sir. Damo v peči v pečico na 180 stopinj dokler ni listnato testo pečeno in sir raztopljen.

 

Dober tek!

 

Vir fotografij: traceysculinaryadventures.com
Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.