Prihaja novo zdravilo za izpadanje las

Izpadanje las je velika osebna težava, a tudi medicinski izziv. Odobrena zdravila proti plešavosti so Minoxodil, pri nas za ženske tablete Androcur, za moške Finasterid in šamponi, ki vsebujejo ketanozol, učinkovino, ki deluje proti DHT-ju, glavnemu vzroku za izpadanje in tanjšanje las. Osebe, ki imajo dovolj las na zatilju, pa se lahko odločijo za kirurško transplantacijo las.

Izpadanje las naj bi postalo preteklost!

Znanost in medicinske korporacije se trudijo izdelati zdravilo za izpadanje las že desetletja. Sheiseido denimo izdeluje Replicel celično zdravljenje. Nekaj let že delajo na metodi, a kot kaže, da ne bo ugledala luči letos ali 2019, kot so sprva napovedovali. Tudi kloniranje las se ni obneslo.

Losjon proti izpadanju las in za novo rast las

Prihaja pa novo zdravilo, losjon, imenovan Trinov, ki ga bo na policah tržila Fidia, italijanska farmacevtska družba, ki je patent odkupila od iznajditelja, zdravnika specialista Prof. Giovanija Brotzu-ja. Ta je zdravilo odkril po naključju, kot je to tudi običajno v medicini, losjon pa naj bi uspešno zdravil alopecio aerato in androgeno alopecijo, pri kateri naj bi uspešno povrnil lase, izgubljene do 5 let.

˝Losjon naj bi uspešno zdravil alopecio aerato in androgeno alopecijo, pri kateri naj bi uspešno povrnil lase, izgubljene do 5 let.˝

Prekomerno izpadanje las je lahko znak bolezenskega stanja in lahko vodi v plešavost.

Trinov losjon bo pakiran v 30 ml količini, kar bo zadostovalo za mesec dni. Viri pravijo, da bo zdravilo izpadanje las pozdravilo v 2-3 mesecih. Cena okoli 75 evrov, kar ni malo, če primerjamo ceno z rogainom, ki stane za mesečno uporabo okoli 10 evrov. Trinov losjon naj ne bi imel stranskih učinkov, tudi delovanje ni enako kot pri minoxidilu, ki deluje na širjenje žil in prekrvavitev ter povzroča številne stranke učinke. Nekateri morajo zato z minoxidilom tudi prenehati.

PRP terapija

Tisti, ki zaradi redkih las po celem lasišču ne morejo na transplantacijo las, lahko poskusijo PRP terapijo s krvno plazmo, ki lahko da vrhunske rezultate. Več o PRP iz prve roke http://www.happymed.si/izpadanje-las/.

Trinov na policah od decembra letos

Prvi izdelki naj bi bili na policah že decembra.

Trinov losjon bo na voljo od decembra 2018 v lekarnah v Italiji. Ali preko spletnega nakupa https://www.tuttofarma.it/trattamenti-anticaduta/24966-trinov-lozione-anticaduta-uomo-formula-brotzu-spray-30ml.html. Kako se bo zdravilo obneslo čaka praktično cel svet. Kot boste prebrali lahko prebrali na spodnjih povezavah, je Trinov losjon (ali originalno Brotzu losjon), najbolj glasna novica v svetu izpadanja las to leto.

Največji svetovni forum Reddit.com je že poln mnenj, kjer prevladujejo skeptiki, češ, da gre še za eno kačje olje (snake oil) in da je losjon prevara. Toda, vsak, ki ima izpadanje las, tanjšanje las in plešavost, bo verjetno pobožno čakal na prve rezultate tistih, ki ga bodo vendarle probali in delili izkušnjo.

V kolikor boste med njimi tudi vi, se priporočamo, da nam učinek losjona poročate.

Več o novem losjonu proti izpadanju las si lahko preberete na:

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.