Ideje za poletni izlet v dvoje

Poletje je tukaj in čeprav nam vreme zadnje čase pogostokrat zagode, v našem uredništvu verjamemo, da bo kmalu posijalo sonce. Z lepim vremenom se bodo začeli dopusti, zato smo se odločili da vam ponudimo nekaj idej za kratke oddihe oziroma izlet v dvoje.

KAMPIRANJE ZA NOČ ALI DVE

Kampiranje ni vsem všeč, a verjamemo nas je nekaj takšnih ki to rade počnemo, a se preprosto na to ne spomnimo. Kampiranje je odlična ideja, da s partnerjem preživimo čas zunaj in smo aktivni. V naslednje smo dejansko prisiljeni, saj ležati cel dan v šotoru je praktično nemogoče, še posebej ob visokih temperaturah. Vzemita si čas in se odpeljita za vikend na morje. Lahko se seveda odločita tudi za druge destinacije: hribi, ob reki ali pa kar na domačem vrtu. Zadnja ideja je za tiste, ki se radi skupaj nasmejijo in delajo norčije.

POJDITA V HRIBE

Poletje in hribi – odlična ideja. Svež in hladnejši zrak, osupljiva neokrnjena narava, zelena trava, cvetlice in gore. Mi smo z mislimi že kar tam! Odlična ideja za izlet in za odklop. Poleg vsega tega so tovrstni pohodi odlični za vaše telo. Hitro po planinske čevlje v najbližjo trgovino in akcija! V Sloveniji imate na voljo veliko hribov in gora, ki jih lahko osvojimo tudi amaterji. Za nagrado pa se v planinski koči nato ”posladkajte” z gobovo juho in ajdovimi žganci ali joto. Okusno.


NA IZLET S KOLESI

Mogoče spadata med tiste pare, ki gredo velikokrat na kolo, mogoče pa koles sploh nimata. Če spadata v drugo skupino, potem berita dalje! Kolo si sposodita od prijateljev (vsi imamo vsaj enega prijatelja, ki ima kolo) in pojdita na izlet. Izlet s kolesi je odlična ideja, še posebej če smo na lokaciji, kjer so med posameznimi kraji oziroma točkami izleta večje razdalje. Tako si bosta lahko ogledala več znamenitosti v krajšem času. Priporočamo vam izlet na podeželju, kjer je manj prometa in tudi razgledi so veliko lepši. V kolikor imata v mislih kakšen kraj, ki ni na tvojem delu Slovenije, pa se preprosto do tja peljita z avtom… s kolesi na strehi. 😊


OKUŠANJE VINA

Za vse tiste, ki imate radi vino je to odlična ideja za izlet. Da pa potolažimo tudi tiste, ki vinu niso najbolj naklonjeni: tovrstne predstavitve po navadi spremljajo domači sokovi, ali kakšna domača žgana pijača. Seveda vse skupaj dostikrat spremlja tudi (domača) hrana, kot so suhe klobase, zašinki, domači siri, namazi, domača vložena zelenjava. Sami smo mnenja, da kulturo ljudi najboljše spoznaš skozi hrano. Tako da so nam tovrstni izleti zelo všeč.


PIKNIK NA BLIŽNJEM TRAVNIKU

Romantična ideja, katero smo predstavnice nežnejšega spola zmožne organizirati v slabi uri. V kolikor imate doma odejo, hladilno torbo in kakšno blazino, lahko v zelo kratkem času odpeljete svojega dragega na piknik. On naj izbere lokacijo, ve pa poskrbite za ostalo. Ne pozabite na prtičke, krožnike in pribor. Priporočamo vam, da na piknik vzamete različne sire, kakšen namaz (napravite ga same), kakšno salamo ali pršut. Poleg se prileže češnjev paradižnik, sveža paprika.. seveda lahko doma napravite kakšno okusno in osvežilno solato: šopsko, grško, solato iz testenin (recepte si oglejte tukaj). Tudi sveže sadje se na tovrstnih piknikih vedno prileže, še posebej kakšno grozdje, jagode ali češnje.. Poleg nesite plastenko vode in kakšno steklenico okusnega vina. Dobra volja in polni trebuščki zagotovljeni.

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen