UGODNE IN PREPROSTE IDEJE ZA PUSTNI KOSTUM

Do pusta nas loči le še nekaj dni! Prvo soboto v marcu bodo Slovenijo preplavila pustna rajanja in nočne zabave v maskah. Če za pustni kostum ne želite zapraviti preveč denarja, oziroma nimate časa za pripravo pustne maske, smo za vas pripravili nekaj preprostih idej. Vsak opisan pustni kostum lahko napravite z malo časa, malo truda in malo denarja. Le dobro morate pobrskati po svoji omari ter dokupiti kakšno malenkost in pustni kostum bo pripravljen!

Kavbojka oziroma ”Cowgirl”

Bolj preprosto skoraj ne more biti! Jeans hlače ima vsaka izmed nas, karirasto srajco tudi. Če kariraste srajce nimate si jo lahko sposodite tudi od kakšnega moškega in nato zavežete nad popkom. Vse kar potrebujete je kavbojski klobuk. Tega si sposodite ali ga kupite. Če imate tudi kakšno pištolo in opasnik bo pustni kostum izgledal še toliko bolje.

Hipijka oziroma ”hippie girl”

Še en pustni kostum za katerega ne potrebujete skoraj nič! V omari poiščete oblekico z rožicami in daljši pleten pulover, okoli glave pa si obesite tanjši trak ali venec z rožic. Okoli vratu obesite čimveč daljših verižic, na roke obesite čim več zapestnic. Če imate okrogla očala ”lennonke” boste izgledale še toliko bolj originalno!

Geisha oziroma tradicionalno japonsko dekle

Že nekaj let v trgovinah z modnimi oblačili videvamo kimone s cvetličnimi vzorci. Verjamemo, da je velika možnost da se najde v vaši omari ali omari vaše prijateljice. Zakaj ga ne bi uporabili za pustni kostum? Torej oblecite kimono, okoli pasu zavežite šal s cvetličnim vzorcem. Lase počešite na prečko na sredini, nato jih uredite v dve figi, ki jih fiksirate s kitajskimi palčkami. Spredaj pustite dva tanka pramena. Uporabite eyeliner za ”mačji” pogled, ustnice namažite z rdečo.

Charlstone dekle oziroma dekle iz 1920’tih

V kolikor želite, lahko za dekle iz 20 let kupite izredno lepe pustne kostume in vse kar spada zraven, pa vendar to ni potrebno! Če imate krajšo večerno oblekico imate že skoraj vse! Potrebujete le boo oziroma šal s perja, in trak za lase s perjem ali masko za okoli oči. Lase skodrate ali uporabite lasuljo – paž.  Za še bolj eleganten izgled poskrbijo daljše rokavice.

Upamo, da smo vam z zgornjimi pustnimi maskami pomagali, da ste dobili kakšno idejo ali navdih a letošnje pustovanje. Želimo Vam veselo praznovanje! 🙂

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen