NAJBOLJE PRODAJANA PREHRANSKA DOPOLNILA V LETU 2022

Vas zanima, katera prehranska dopolnila so v letu 2019 največkrat kupili potrošniki za izboljšanje svojega zdravja? Statistiko nam je zaupala Tanja Matko, vodja spletne trgovine z vrhunskimi prehranskimi dopolnili Natures Aid

Leto 2019 se je zaključilo tudi za vašo spletno trgovino Vitalia.si. Zaupajte nam, katera prehranska dopolnila so potrošniki pri vas največkrat kupili.

V lanskem letu se je največ naših strank odločilo za nakup naslednjih prehranskih dopolnil:

  1. Natures Aid Vitamin C z bioflavonoidi s 33% gratis vsebine
  2. Natures Aid Serapeptaza 250.000 IU s 33% gratis vsebine
  3. Natures Aid 5-HTP Kompleks
  4. Natures Aid Virginski nepozebnik (Hamamelis) tonik za mastno kožo
  5. Natures Aid Multi Vitamini in minerali za otroke

O vitaminu C verjetno niti ne gre izgubljati besed, saj je v zadosti visokih količinah zdravilo za skorajda vse. Od tega, da je nujno potreben za osnovno zdravje in dobro počutje, je nujen tudi za močan imunski sistem; za tvorbo kolagena; za močno in zdravo ožilje; za zdrave kosti, hrustanec in zobe; za zdrave dlesni; za dovolj energije; je tudi močan antioksidant, ki ščiti pred oksidativnim stresom ipd. To jasno kaže, da se ljudje čedalje bolj zavedajo pomena zdravja; da se zavedajo, da iz sodobne prehrane že zaradi načina pridelave ne morejo dobiti dovolj; ter da je za optimalno zdravje nujno dodajanje v obliki prehranskih dopolnil.

https://www.vitalia.si/vitamin-c-1000-mg-natures-aid-240-tablet.html

Ker je tako pomemben ta nastajanje novega kolagena in ima antioksidativno delovanje, je zelo priljubljen tudi pri ženskah, saj podaljšuje mladosten videz, še zlasti, če ga kombinirajo z MSM (https://www.vitalia.si/msm-natures-aid.html) in kolagenom (https://www.vitalia.si/kolagen-za-kozo-lase-nohte-natures-aid.html).

Serapeptaza je malce manj znana, a tudi pri nas pridobiva na prepoznavnosti, saj mnogim nadomesti sintetične farmacevtske pripravke. V Evropi in Aziji se serapeptaza uporablja že okoli 30 let in o njej je bilo narejenih že na desetine raziskav, ki so vse pokazale skorajda neverjetne pozitivne učinke. Med drugim zmanjšuje sluz, zaradi česar je koristna tudi pri zamašenem nosu in sinusih pri prehladnih virozah; ima močno protimikrobno delovanje, saj slabi biofilme na antibiotike odpornih bakterij; pomaga pri hitrejšem okrevanju po poškodbah; zmanjšuje vnetne procese v telesu itd. Deluje tudi tako, da razgrajuje beljakovine, ki se nabirajo v telesu kot posledica vnetnih procesov, ki vodijo v kronične bolezni, ter poškodb (brazgotine), torej zelo odporne beljakovine, ki jih drugi encimi ne morejo (npr. fibrin je še posebej odporna beljakovina, ki se nabira v brazgotinastem tkivu).

https://www.vitalia.si/serapeptaza-natures-aid-80-tablet-250000-iu.html

5-HTP je naravna alternativa sintetičnim antidepresivom, ki imajo zelo hude stranske učinke in, kot potrjujejo novejše raziskave, povzročajo odvisnost, saj jih mnogi ne morejo prenehati jemati. Pri 5-HTP teh težav ni. 5-Hidroksitriptofan (5-HTP), je naravna aminokislina in prekurzor pri biosintezi nevrotransmitorjev serotonina in melatonina. Serotonin je nevrotransmitor, ki vpliva na naše počutje in vedenje in 5-HTP ima tako velik vpliv na naše počutje, spanje, anksioznost, apetit in občutek bolečine.

https://www.vitalia.si/5-htp-kompleks-serotonin-natures-aid.html

Hamamelis tonik pa je povsem naravni destilat in kot tak idealen za nego mastne in nečiste kože. Ima adstrigentno delovanje (oži pore). Listi nepozebnika vsebujejo 3 do 10% čreslovin, ki delujejo adstrigentno oz. krčijo tkivo), zato je tonik iz nepozebnika idealen za nego nečiste, mastne kože s povečanimi porami ter kože, nagnjene k aknam. Vsebuje tudi do 0,5% eteričnega olja, antioksidante flavonoide (epikatehin galat) ter fenolne kisline. Flavonoidi in fenolne kisline delujejo antioksidativno in tako ščitijo kožo pred poškodbami prostih radikalov. Ker tonik nepozebnika deluje adstrigentno, to pomeni tudi da koagulira vrhnje sloje kože ali sluznic in tako se tkivo krči ter s tem ustavi manjše krvavitve. Deluje tudi blago antiseptično in torej preprečuje rast mikroorganizmov.

https://www.vitalia.si/nepozebnik-hamamelis-tonik-natures-aid.html

Multivitamini in minerali za otroke vsebujejo vse vitamine in minerale, ki jih naši najmlajši potrebujejo za dobro zdravje in optimalno delovanje telesa. Formule Natures Aid odlikujeta izjemna čistost in visoka kakovost, zato jih lahko starši kupijo brez skrbi in s tem svojim otrokom zagotovijo optimalno zdrave in dobro počutje. Kot že omenjeno, iz sodobne prehrane ne dobimo več dovolj ustreznih hranil, pri otrocih, ki so pogosto izbirčni in ne jedo vsega, pa še toliko manj. Zato je dobro, da so starši osveščeni in poskrbijo, da otrok dobi vse, kar potrebuje.

https://www.vitalia.si/multi-vitamini-minerali-za-otroke-natures-aid-kidz.html

Seveda pa je treba poskrbeti tudi za vnos omega-3, ki skrbijo za duševno zdravje, lažje učenje in inteligenco, ki jih ta formula ne vsebuje – te imamo na voljo v ločeni formuli: https://www.vitalia.si/natures-aid-kidz-omega-3-vitamin-d3-kapljice-za-otroke.html

NAJBOLJ PRODAJANI PRODUKTI
spletne strani Vitalia.si

Vitalia.si nudi celoten spekter prehranskih dopolnil, med njimi tudi za hujšanje. Kak učinek imajo pa v praksi na izgubo telesne teže in katera so topitev kilogramov najboljša?

Vsa dopolnila za pomoč pri hujšanju brez dvoma pomagajo, niso pa liposukcija v tabletki, kot si mnogi predstavljajo. Žal bi večina bi najraje nadaljevala po starem: torej sedela na kavču s krofom v eni in čipsom v drugi roki, poleg jemala ‘čudežne tabletke’ in hujšala. A ne gre tako. Treba je spremeniti življenjski slog. Predvsem je učinek prehranskih dopolnil za pomoč pri hujšanju (https://www.vitalia.si/hujsanje-15.html) največji, če smo se pripravljeni sami malce potruditi: npr. zmanjšati oz. postopoma ukiniti vnos koncentriranih ogljikovih hidratov in uvesti redno gibanje. To da določene rezultate, če pa dodamo še ustrezno prehransko dopolnilo, se hujšanje precej pospeši.

Katero dopolnilo izbrati, je odvisno od vsakega posameznika: npr. za nekoga, ki ima težave s prevelikim apetitom, bo dobra izbira glukomanan (https://www.vitalia.si/glukomanan-hujsanje-natures-aid.html). To so vlaknine, ki se jih pred obrokom zaužije z veliko vode. V želodcu se napojijo z vodo in dajo občutek sitosti, tako, da se potem zaužije manj hrane. Hkrati imajo ugoden vpliv na prebavo, holesterol ipd, tako, da so vsestransko koristno dopolnilo.

Nekdo, ki ga rado zanese, da poje kaj sladkega oz. ogljikovo-hidratnega, pa bo najbolje prišel skozi z zeleno kavo (https://www.vitalia.si/zelena-kava-svetol-natures-aid.html). Ta uravnava krvni sladkor; preprečuje previsok poskok inzulina in s tem prepreči, da bi se maščoba nalagala v telesu.

ZA BOLJ UČINKOVITO HUJŠANJE
Poleg zdrave prehrane in gibanja posezite po glukomananu in zeleni kavi.

Spletna trgovina Vitalia.si ima FORUM na portalu Planet Lepote, kjer lahko strokovnjake vprašate vse pred nakupom pravega prehranskega dopolnila. 

Poleg spletne prodaje prehranskih dopolnil dajete veliko na osveščanje in izobražujete stranke o zdravem načinu življenja. Med vašimi nasveti so tudi nasveti kako premagati izgorelost. Obstaja res kako dobro prehransko dopolnilo za izgorelost, ki je prava nadloga modernega časa?

Da in ne oz. treba je začeti pri osnovah. Te so, da si je treba vzeti čas zase, za počitek; nekako doseči, da se ne sekiramo zaradi stvari, ki jih ne moremo spremeniti oz. spremenimo tiste, ki jih lahko; da smo nežni in popustljivi do sebe. Da si dovolimo delati napake; ker le kdor dela, dela tudi napake.

Kar se tiče dopolnil, vsekakor Magnezij (https://www.vitalia.si/magnezijev-citrat-natures-aid-125-mg.html), močan kompleks vseh vitaminov in mineralov, saj je telo obnemoglo (https://www.vitalia.si/natures-aid-quantum-ultra-mocni-multi-vitamini-minerali-30-tablet.html), pri čemer je nujno, da vsebujejo visoke količine vitaminov B. In jod, ki se v naravni obliki nahaja v algah Kelp (https://www.vitalia.si/natures-aid-kelp-jod.html), saj pri sesutju celotnega telesa in hormonskega sistema zelo trpi tudi ščitnica oz. se poslabša njeno delovanje.

Izgorelost imam žal za sabo tudi sama in poleg naštetega sem si pomagala tudi z adaptogenimi zelišči. Adaptogeno pomeni, da telo postane odpornejše na stres in si hitreje opomore. Med najboljšimi sta korejski (https://www.vitalia.si/korejski-ginseng-natures-aid.html in sibirski (https://www.vitalia.si/sibirski-ginseng-natures-aid.html) ginseng, jemala pa sem tudi izjemno mešanico zdravilnih in adaptogenih gob Shiitake, Reishi, Maitake, Chaga in Cordyceps (https://www.vitalia.si/natures-aid-ekoloska-mesanica-super-gob-60-kapsul.html). Vse našteto seveda priporočam vsem, ki so zelo pod stresom ali na poti v izgorelost ali iz nje. Vse našteto je opora, pomoč telesu. Jemala pa sem tudi ingver (https://www.vitalia.si/ingver-korenina-natures-aid.html), ker ima izjemno protivnetno delovanje – in vnetni procesi so tisti, ki nas prej ko slej pripeljejo do resnih, avtoimunskih in kroničnih bolezni.

Ekološka mešanica zdravilnih medicinskih gob je odlično prehransko dopolnilo za premagovanje izgorelosti. Za nakup kliknite TUKAJ

V BOJ PROTI IZGORELOSTI
S prehranskimi dopolnili in počitkom.

Ste strokovnjakinja za zdravo prehrano in zdrav način življenja. Katera prehranska dopolnila bi po vašem mnenju morali uživati preventivno za bolje počutje in imunski sistem?

Haha, jih je kar nekaj in tudi sama jih uživam kar nekaj. Človek namreč ni bil narejen za način življenja, kakršnega živimo danes, ko je stres prisoten neprestano. Nekoč so bile stresne situacije kratkotrajne in občasne – in temu je prilagojeno tudi človeško telo. Zato je danes toliko depresije, anksioznosti in izgorelosti, ker temu preprosti nismo kos.

Menim, da bi bili vsi ljudje veliko bolj zdravi, če bi sami preventivno poskrbeli za svoje zdravje in ga ne polagali v roke drugim, ko se nam zdravje že oglasi. Torej preventiva, ne zvonjenje po toči, ko je že prepozno. Poleg kakovostnega in dovolj spanca, zdrave prehrane, rednega gibanja in čim manj stresa, to pomeni tudi uživanje vsaj najbolj osnovnih prehranskih dopolnil. To so kakšni multivitamini, ki jih imamo v spletni trgovini Vitalia.si na voljo več vrst, da lahko vsakdo najde zase ustrezne; omega-3 maščobe; vitamin C ter kako adaptogeno zelišče. Vsaj to – to je res minimum.

Tanja Matko je ustanoviteljica največjega slovenskega spletnega medija za lepoto in zdravje Planet Lepote in soustanoviteljica in vodja spletne trgovine Vitalia.si, kjer lahko kupite prvovrstna prehranska dopolnila.

Vitalia.si nudi le najbolj kakovostna prehranska dopolnila. Kako jih izbirate in kake certifikate imajo?

Želeli smo proizvajalca z dolgoletno tradicijo in priznanji ter raznolikimi izdelki, ki vključujejo tudi ekološko pridelane izdelke ter izdelke za vegane. Britanski Natures Aid je izpolnjeval vse pogoje in smo se odločili za njih. Dokončno nas je prepričala tudi linija izjemno premišljenih, čistih in kakovostnih prehranskih dopolnil za dojenčke in otroke, saj je treba izdelke za najmlajše izbirati s posebno skrbnostjo in morajo biti res čisti in kakovostni. Odzivi naših stalnih in novih strank nam potrjujejo, da je bila odločitev pravilna.

Je na Vitalia.si kaka novost na področju prehranskih dopolnil, ki bi jo želeli posebej predstaviti našim bralkam in bralcem?

Sicer ne gre za nova izdelka, sta pa vsekakor moja favorita, saj sta naravnost neverjetni formuli, ki združujeta najbolj učinkovite snovi. Prvi je že omenjena mešanica zdravilnih medicinskih gob Shiitake, Reishi, Maitake, Chaga in Cordyceps (https://www.vitalia.si/natures-aid-ekoloska-mesanica-super-gob-60-kapsul.html) osebno ne poznam tako izjemne mešanice in redno delam kure z njo.

Drugi je Natures Aid Mešanica Ekološka Super hrane, kjer tudi v eni sami kapsuli dobite ekološko mešanico trav: prahu spiruline, pšenične trave, ječmenove trave, klorele, kopriv; ekološko mešanico sadja in jagodičevja: jabolk, acerole, borovnic, brusnic ter ekološko mešanico prahu zelenjave: korenja, paradižnika, peteršilja, špinače, ohrovta, brokoli kalčkov, gob svetlikava pološčenka (reishi) in maitake, cvetače, ohrovtovih kalčkov, gob shiitake, gob Cordyceps (https://www.vitalia.si/super-hrana-ekoloska-kapsule.html). Skratka, res neverjetne formule, ki bi jih bilo koristno dodajati popolnoma vsak dan za boljše zdravje in zoperstavljanje vsakodnevnemu stresu in preobremenjenosti.

TANJA MATKO PRIPOROČA
Soustanoviteljica in vodja spletne trgovine Vitalia.si pravi, da z zgornjima izdelkoma ne morete zgrešiti.

Hvala za pogovor.

Hvala vam 😊

Verjamemo, da smo vam z zgornjim intervjujem posredovali izredno veliko koristnih informacij. V kolikor po prehranskih dodatkih še ne posegate: mogoče je sedaj, ko ste malo bolj informirani, čas da začnete.😊

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.