Povečanje dojk – razkrivamo resnico o posegu!

Povečanje dojk je poseg, ki si ga želi veliko število žensk, vendar kot pri vsakem estetskem posegu, tudi pri tem obstaja mnogo neresnic in mitov, ki marsikatero žensko odvrne.

O pogostih vprašanjih in mitih smo se pogovarjali s priznanim lepotnim kirurgom, dr. Maticem Fabjanom, ki je razkril ali je implantate res potrebno zamenjati po določenem času, ali je res, da ženska po povečanju prsi ne more dojiti in drugo. Razkrivamo pa vam tudi kako do 10% popusta, ki ga lahko izkoristite v njegovi kliniki. Vse v nadaljevanju.

povečanje dojk

Dr. Fabjan, na različnih forumih in v medijih lahko preberemo, da je silikonske implantate potrebno po 10. ali več letih zamenjati in narediti novo kirurško povečanje dojk je to res?

Implantatov ni potrebno menjavati, če ženska nima nobenih težav, se pravi da je dojka mehka na otip, da se ni pojavila večja asimetrija ali nagubanost površine. Tako da v večini primerov to ne drži.

Zasledili smo tudi, da ženske, ki opravijo povečanje dojk, ne morejo več dojiti, je tudi to neresnično?

Ženske pri klasični povečavi dojk nimajo ovir pri dojenju, je pa seveda razlika, če se uporablja še kakšna dodatna tehnika, ki zahteva tudi poseg v samo železo oz. izvodila, kjer pa je dojenje lahko moteče.

Kako pa je z ultrazvokom in mamografijo. Ali povečanje dojk res ovira diagnostiko na prsih?

Samopregledovanje, ultrazvok in mamografija niso ovirani, vsa diagnostika se izvaja in poteka kot pred posegom. Tudi rezultati so neovirani.

Povečanje dojk

Silikonski implantati, ki jih koristite, so vodilnih svetovnih proizvajalcev in imajo trajno jamstvo pred predrtjem in izrazitim krčenjem. Koliko je dejansko pacientk, ki morajo zaradi tega menjati silikone?

Prsni vsadki ki jih uporabljamo imajo dolgo tradicijo in so priznani v modernem svetu, kot so npr: Mentor, Eurosilicon-Nagor, Alargan… To so proizvajalci z doživljenjsko garancijo, kar pa ne pomeni da bo dojka ostala nespremenjena celo življenje, saj se telo z leti spreminja, tkivo se poveša in atrofira, kar dojko vsekakor spremeni. Večjih težav z samimi vsadki kar se tiče materiala pa nimamo.

Povečanje dojk je velika osebna odločitev. Ženska se verjetno tudi boji morebitnih komplikacij, anestezije, neželenega rezultata. Kako poteka pregled in pojasnilna dolžnost pred posegom pri vas?

Pomembno je, da se s samo pacientko pred posegom pogovorimo o vseh dobrih in slabih straneh omenjenega posega, za katerega se odloči. Pred posegom povečanje dojk naredim tudi 3D animacijo, s katero se pacientka lažje poistoveti s svojim bodočim oprsjem in se tako lažje pripravi na okrevanje in sprejemanje svoje samopodobe.

Po posegu je potrebno okrevati. Po kolikem času pa se ženska z novimi dojkami počuti kot s svojimi in lahko normalno hodi v službo in ven, začne s športom in drugimi aktivnostmi?

Tu ravno tako govorimo o unikatih , kar pomeni da se vsaka ženska drugače odziva na sam poseg in okrevanje po njem. Je pa neko povprečje recimo 5-7 dni za osnovno okrevanje, ko se lahko vrnejo v normalen delovni ritem, in 3-4 tedne ko je mogoča že telovadba in večji oziroma daljši fizični napori.

 

Za svoje zveste pacientke in simpatizerke je dr. Fabjan v sodelovanju z MEDICINSKO AGENCIJO HAPPYMED pripravil prav posebno ugodnost (popust), ki jo lahko dobite na vseh  PRODAJNIH MESTIH HAPPYMED-A ali ob naročilu na pregled direktno pri njih. (info@happymed.si; 041 980 950)

 

POVEČANJE DOJK vam je tako z ugodnostjo, ki jo morate imeti s seboj na pregledu, na voljo od 2900€ dalje

povecanje_dojk
Letak z ugodnostjo vas čaka v teh ličnih mapicah – na vseh prodajnih mestih Happymed, medicinske agencije

Znebite se strahu, prenehajte verjeti vsem lažem, ki vam jih servirajo mediji in naredite odločilni korak k večji samozavesti, boljši samopodobi in postanite to kar si želite biti.

 

 

Zahvaljujemo se dr. Fabjanu za intervju.

Fotografije: Medical center Fabjan, Happymed

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen