ŠPORTI PRIMERNI ZA PARE

Pari veliko stvari delamo skupaj, če pa smo skupaj še telesno aktivni pa toliko bolje! Telesnih aktivnosti, ki jih lahko delamo s svojim partnerjem je veliko, no mi se bomo danes v članku posvetili športnim aktivnostim 😊
Kateri športi so zanimivi za oba, kaj lahko partner in partnerka delata kot enakovredna, da nihče ni v pretirani ”premoči” in tako ne izgubi interesa v nadaljevanju.

HRIBARJENJE

Pojdite v hribe! No, če niste telesno aktivni mogoče najprej na kakšen lokalen hrib, nato na kakšen višji hrib in s tem nadaljujte. Ko si boste nabrali dovolj kondicije pa pogumno na višje slovenske vrhove. Za začetek se pridružite se kakšnemu planinskemu društvu, da se boste naučili gibati v gorah, za dodatno motivacijo pa si umislite planinsko knjižico. Vsak žig vam bo dal kanček ponosa in novega zagona!

HRIBARJENJE
Neokrnjena narava, svež zrak in čudoviti razgledi.

KOLESARJENJE

Kolesarjenje že nekaj časa ne velja za drag šport, saj solidno kolo dobimo že za par sto evrov. Mogoče se sliši veliko, vendar ste s kolesom lahko športno aktivni vsak dan od aprila do oktobra, imeli pa boste le prvi vložek, ko boste kupili kolo in opremo. Poleg telesne aktivnost vam kolesarjenje ponudi še nekaj za dušo, še posebej če si izberete poti na podeželju, malo odmaknjene od mestnega vrveža. Omenjeno lahko par brez problema počne skupaj, tako da v akcijo!

KOLESARJENJE
Odličen način za preživljanje prostega časa na prostem, v naravi.

FITNESS

Fitness je tudi ena izmed telesnih aktivnosti, ki jih par brez zadržkov lahko dela skupaj. Po navadi par skupaj napravi kardio trening, nato pa trenira vsak zase, saj ženske in moški po navadi trenirajo druge dele telesa. Dobro izkoriščen čas, ki se bo v nekaj časa kazal tudi na vašem telesu.

FITNESS
Aktivnost, ki jo lahko opravljate skozi vse leto.

SUP-ANJE

Športna aktivnost, ki je v zadnjih letih obnorela Slovenijo. Supate lahko že na več slovenskih jezerih in tudi na naši obali. Ali si sup kupite, ali si ga sposodite. Prijetna, na videz mirna in preprosta vadba ob kateri delajo vse mišice vašega telesa. Prikladno

SUP MANIJA
Vedno več je uporabnikov sup-ov, izposoja le-teh je možna na vseh večjih jezerih v Sloveniji.

SPREHAJANJE

Sprehajanje ni ravno šport, pa vseeno je omenjena aktivnost boljša, kot pa ležanje na kavču. Sprehod s partnerjem je poleg tega, da se malo razgibate, tudi idealna priložnost za pogovor o tem, kakšen dan je za vama, kako se počutita. Za še boljši efekt priporočamo, da pustite doma telefone. Tako se boste odklopili od preostalega sveta in posvetili sebi/vama.

SPREHOD
Čas za vaju, za pogovor o dnevu, ki je za vama.

Našteli smo le nekaj idej, obstaja jih še veliko. Vsekakor pa so zgornji športi primerni za stalno rekreacijo, če ne druga vsaj v poletnem času. Izredno priporočljivo je, da najdete skupne hobije in skupen čas preživite aktivno. 🙂

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.