Zakaj je pitje vode pomembno in kako ostati hidrirani?

Približujejo se vroči dnevi in ljudje vedno pozabimo poskrbeti za zadosten vnos tekočin.  Kot tekočino seveda mislimo na vodo, saj ima najboljši učinek na telo. Redno pitje vode in dobra hidriranost telesa imata pozitivne učinke na počutje, razmišljanje itd.

Smo našteli dovolj razlogov, da boste večkrat posegli po kozarcu/steklenici vode v peklenski vročini?

Spijete dovolj vode na dan?

Znanstveniki so dokazali, da premalo zaužite tekočine na dan, terja svoj davek. Slaba hidriranost lahko zmanjša psihične in telesne sposobnosti človeka in vodi do dehidracije.

In zakaj je ravno voda tako pomembna?” se vprašate. Kot smo že zapisali v uvodu, pomaga pri izgubi telesne teže, izboljša kognitivne procese v možganih in še mnogo več pozitivni učinkov je, če ste vedno dovolj hidrirani.

Koliko vode moram spiti?

Količina vode, ki jo morate vnesti v telo, je odvisna od različnih faktorjev; vključno z vašo starostjo, spolom, količino telesne aktivnosti ipd.. Če pa se vseeno opredelimo na neko število, bi naj ženske spile vsaj 2,2 litra vode na dan, moški pa okoli 3.

Če povišate vaše telesne aktivnosti, morate zvišati tudi dnevni vnos vode.

Največja napaka se pojavlja, da pijete samo takrat, ko ste žejni. Hudo narobe! S staranjem telo izgubi občutek za žejo, zato je priporočljivo, da imate vedno stekleničko vode pri roki in sami sebe opominjate, da morate piti.

Naj postane pitje vode rutina

Težko je slediti samemu sebi in se nenehno opominjati, da je treba v telo vnesti tekočino. Poskusite ustvariti neko rutino v svojem življenju, ki bo vključevala redno pitje vode.

Pri tem vam lahko pomaga steklenička za vodo Equa, ki je na voljo v Trgovini IKA, kjer prodajajo izključno izdelke slovenskega oblikovanja. Narejena je iz borosilikatnega stekla, kar pomeni, da je skoraj neuničljiva in da jo lahko vedno znova uporabite ter s tem pokažete svojo okoljsko ozaveščenost. Verjemite nam, da ima voda iz steklenice veliko boljši okus, kot voda iz plastenk za enkratno uporabo.

Trenutno najbolj prodajana steklenička je limited edition Mismatch BLOOM

Stekleničke so na voljo v različnih barvah in motivih, zato boste zagotovo našli tisto “tapravo”, ki vam bo služila kot modni dodatek in hkrati skrbela za vaše zdravje.

Stekleničke so postale pravi modni dodatek.

Niste navdušeni nad stekleničko? Nič zato, obstajajo tudi aplikacije za pametne telefone, ki vas vsako uro (ali na željeni interval) opomnejo, da si morate natočiti kozarec vode in ga spiti. Med njimi je zelo priljubljena ‘Water Balance Tracker & Drink Reminder’.

 

Karkoli je že tisto, kar boste vnesli v vašo dnevno rutino, naj vas spomne, da je voda pomembna in da brez nje ni življenja. Pa tudi na klobuček in hladno senco v prihajajočih vročih dnevih ne pozabite.

 

 

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.