Bliža se ČRNI PETEK, dan nakupovanja po znižanih cenah

Black Friday oziroma črni petek je pri nas le nekaj let stara pogruntavščina, ki smo jo (kot marsikaj druga) prenesli od sosedov čez lužo- Američanov. Black Friday je v Ameriki dan, ki označuje nakupovalno mrzlico po Zahvalnem dnevu in pred Božičem, ko trgovine prodajajo artikle po smešno nizkih cenah, a še bolj smešni so kupci pa s svojim čakanjem v dolgih vrstah in divjim prerivanjem. Tukaj prihaja do pravih spopadov med nakupovalci, pretepov in vsesplošnih izgredov. V Sloveniji se omenjeno ne dogaja, pri nas je nakupovalna kultura (še) dokaj visoka. Črni petek je bil pri nas še nekaj let nazaj dan, za katerega smo vedeli, a na nas ni imel vpliva, saj naše trgovine takrat niso imele popustov. V zadnjih dveh letih pa se je tudi pri nas marsikaj spremenilo. Vsako leto se črnemu petku pridruži vedno več slovenskih trgovin, ki za tisti dan znižajo cene svojih artiklov. Ne le trgovine z oblačili in čevlji, tudi trgovine s tehniko in pohištvom imajo takrat dodatne popuste. V nadaljevanju smo pripravili nekaj nasvetov na kaj biti pozorni in kaj kupiti.

Nakupovanja se lotite s prijateljicami – dobra volja zagotovljena.

Dodatni popusti ali le dobra reklama?

Veliko trgovin se k črnemu petku pridruži a v resnici nič ne zniža, saj imajo v trgovini stalno popuste starih ali zadnjih artiklov. Tukaj je nakup praktično nesmiseln, saj s samim nakupom nič ne profitiramo. Verjetno vsa dekleta nekoliko poznamo delovanje trgovin katere obiskujemo, zaradi tega je dobro biti pozoren na to, ali bodo naše najljubše trgovine sploh kaj znižale cene na črni petek. Vseeno pa priporočamo, da si tisti kos ki vam je všeč kupite – ne glede na ceno.

Vedno več trgovin nudi popuste na tako imenovani Črni petek oziroma Black Friday.

Ne kupujte kosov, ki jih ne potrebujete

Kar se tiče pohištva in tehnologije nas večina ne pretirava z nakupi in ne kupuje stvari, ki jih ne potrebujemo. A kar se tiče oblačil in čevljev pa je skoraj pri vsaki ženski enako – velikokrat kupimo kar ne potrebujemo. Včasih, ker nam je nekaj všeč – s čimer seveda ni nič narobe, če boste omenjen kos nosila, drugič pa zaradi tega, ker je nekaj znižano ali poceni. Če nam je kos pogojno všeč, potem je bolje da kosa ne kupimo. Nobena ne potrebuje še enega kosa v omari, ki samo zavzema še tako potreben prostor. Na črni petek priporočamo, da se nakupa tovrstnih artiklov izogibate.

Z drugimi besedami – kupujte premišljeno

Si že več mesecev kupujete plašč za zimo? Ali škornje oziroma sedaj zelo moderne bulerje? Potem je črni petek pravi dan za nakup! Kot smo že omenili, k črnemu petku se pridružuje vedno več trgovin, torej veliko možnosti imate, da bo tudi vaša trgovina imela znižanje. Mogoče prav tisti par čevljev, ki ga že tako dolgo gledate.. 😉

Nakupovanja se lotite premišljeno.

Nakupovanje pohištva in (bele) tehnike

Tukaj nam ni potrebno gledati kaj bomo kupili, oziroma kdaj bomo to stvar potrebovali. Če načrtujete nakup klime, zakaj nebi klime kupili na črni petek? Že tako so klime pozimi ugodnejše, sedaj pa je možno, da jo dobite z dodatnim  popustom. Četudi se še nekaj mesecev ne boste z njo hladili verjemite: izredno boste veseli, ko jo boste ob vročem dnevu prvič vključili.

S partnerjem pojdita v nakup stvari za dom! Popuste bodo imeli tudi centri s pohištvom in tehniko.
Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen