Ortodont na napotnico brez čakalne dobe

Ima vaš otrok napotnico za ortodonta? Ste pri tem naleteli na dolge čakalne dobe? Rešitev je ortodontsko zdravljenje v Zagrebu s povračilom stroška od obveznega zavarovanja v organizaciji HAPPYMED zdravstvene poslovalnice.

Pomembnost pravočasnega ortodontskega zdravljenja

Otroci so posebej varovana skupina pacientov v zdravstvu. To določa zakonodaja pravic pacienta in mednarodne konvencije, ki zavezujejo Republiko Slovenijo. Pri otrocih se, za razliko od odraslih, z zdravstveno oskrbo vpliva na njihovo rast in razvoj. Varstvo koristi zdravljenja je tako utemeljeno skozi postopanje na razvoj otroka, kar je posebej pomembno za ortodontsko zdravljenje.

Otrok mora dobiti zobni aparat in terapijo takoj, ko se mu potrdi srednja, težka ali zelo težka deformacija zob. Zapoznelo zdravljenje lahko ima neželene posledico in resno zdravstveno škodo, med katerimi je najpogostejša puljenje zdravih stalnih zob, ki se niso zmogli izrasti zaradi preozke čeljusti in zožena čeljust, ki vpliva na obrazno deformacijo ali poslabšan videz obraza pacienta v odrasli dobi.

ortodont
Zdravljenje s fiksnim zobnim aparatom. Brez čakalne dobe. Čas zdravljenja 16 mesecev, 11 kontrolnih pregledov. Osebni arhiv

Čakalne dobe nad dopustnimi

V Sloveniji so čakalne dobe za ortodontsko zdravljenje preko dopustnih. Dopustna čakalna doba naša 6 mesecev od prejema in vpisa napotnice na čakalni seznam. Najdaljša čakalna doba po zadnjih podatkih znaša 12 let, kar za mnoge paciente pomeni, da izgubijo pravico do zdravljenja na račun obveznega zavarovanja.

HAPPYMED zdravljenje v tujini

V organizaciji HAPPYMED je otrok z napotnico sprejet takoj, zobni aparat pa se lahko namesti otroku že na prvem pregledu. Ortodontsko zdravljenje se izvaja v Zagrebu pri pogodbenih specialistih HAPPYMED, ki izvajajo oskrbo skladno z najvišjimi strokovnimi standardi in v najvišjo korist otroka s prejetim zdravljenjem. Starši se sami prepričajo o kakovostnem nivoju ortodontske storitve, pojasnilne dolžnosti, natančnosti diagnostike in predlagane metode zdravljenja. Ob vsem se spoštuje pacientov čas, zato so kontrole podrejene potrebi zdravljenja in ne pravilom ali omejitvam koncesije. Ortodontsko zdravljenja s tem običajno traja krajši čas.

Na enem mestu – termin, sestava dokumentacije za povračilo stroška, zobni aparat in pregled ali prenos napotnice

V HAPPYMEDU uredimo celoten postopek za ortodontsko zdravljenje v Zagrebu. Otroku uredimo termin, istočasno odpremo vlogo za začetek zdravljenja in za dokumentacijo za povračilo stroška zdravljenja. Pred odhodom v tujino preverimo veljavnost napotnice, kadar je potrebno pa uredimo tudi prenos napotnice od lečečega ortodonta v Sloveniji. Pri tem smo naleteli že na neetično prakso ortodontov v Sloveniji, ki napotnice pacienta niso želeli izročiti, kar je kršitev po zakonodaji pacientovih pravic. Velja naglasiti, da smo napotnico po urgiranju uredili taisti dan.

Višina povračila stroška in kdaj zavarovanje povrne denar za zobni aparat

Pacientu uredimo vse potrebne formalnosti za zanesljivo vračilo stroška za zobni aparat ali ortodontsko zdravljenje, ki ga starši v Zagrebu plačajo, po zaključenem zdravljenju pa damo vlogo za povračilo. V HAPPYMEDU damo raje dve vlogi, eno tekom zdravljenja in eno na koncu, ko se zdravljenje zaključi in zobni aparat odstrani. Tako je povračilo izvršeno prej, kar je običajno staršem pomembno. Zavarovanje povrne znesek kot ga priznava izvajalcem v Sloveniji, kar znaša okoli 2.400 evrov. Pogoj za povračilo je popolna vloga in uspešno zdravljenje, saj vlogo z dokumenti zdravljenja preverja zobozdravnik izvedenec in jo potrdi z odločbo, za katero ima obvezno zavarovanje časa 60 dni po Zakonu o upravnem postopku. HAPPYMED vloge so popolne.

Naročite svojega otroka

Primerna starost otroka za zobni aparat je od 10 leta dalje. Mlajšim se zaradi mlečnih zob zobni aparat redkeje namesti. Če otrokov zobozdravnik pravi, da kljub nizki starosti otrok zaradi deformacije zobni aparat že potrebuje, pa ga lahko naročite pri nas brez čakalne dobe.

T: 041 980 950, 040 481 233 (ponedeljek – petek od 8.00 do 16.00 ure)
M: info@happymed.si; info@ortodont-takoj.si
Ob naročilu priložite kopijo napotnice.

Več informacij na www.happymed.si in www.ortodont-takoj.si.

 

 

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.