Poceni dekorativni dodatki za dom

Vsake toliko predstavnice nežnejšega spola rade osvežimo svoj dom. Seveda zaradi finančnega zalogaja ne moremo zamenjati pohištva, lahko pa v naš dom vnesemo nekaj svežine z ugodnimi nakupi dekorativnega programa. Za spremembo se lahko odločimo večkrat na leto, in verjemite: male spremembe lahko naredijo velik vtis na vas, vaše počutje in vaše goste. V nadaljevanju vam bomo razkrili kako za mali denar osvežiti in okrasiti svoj dom.

BLAZINE, NAŠ NAJBOLJŠI PRIJATELJ

Blazine smo že omenjali in tudi tukaj jih ne smemo izpustiti. Blazine so naše zaveznice, saj lahko še tako dolgočasen in monoton prostor naredijo barvit, živahen in predvsem prijeten. Niso samo lepega izgleda, tudi za udobje poskrbijo! Blazine so postale ”must have” dekorativni kos, cene pa so vedno bolj prijazne kupcem. V kolikor ste malo bolj znajdljive pri nakupovanju, boste za lepe in moderne blazine odštele med 5 in 20€. Kombinirajte enobarvne blazine s vzorčastimi, v kolikor imate v prostoru že veliko barv se odločite za eno barvo blazin, ta naj bo nežna. Ali obratno: v kolikor imate prostor monoton, ga poživite z blazinami različnih barv in vzorcev. Uporabljajte jih v dnevnem prostoru, spalnici in na vrtu.

dodatki za dom

SVEČNIKI ZA PRIJETNEJŠI AMBIENT

Svečniki so dekorativni kos, kateri vaš prostor ne le osvetlijo (v kolikor svečko prižgete) ampak tudi poživijo in mu dajo toplino. Na policah trgovin vidimo vedno več verzij svečnikov. Hiške, živalce, klasični svečniki, minimalistični, svečniki raznih barv… izbire je veliko! Izberite svečnike, ki Vam pašejo v prostor. V kolikor imate kombinacije z zlato, izberite zlate svečnike, če izbirate barvne, pa naj se ujemajo s preostalo dekoracijo.

RAZBIJTE MONOTONOST STENE Z OKVIRJI IN FOTOGRAFIJAMI

Edinstveni, klasični, masivni, minimalistični, leseni, plastični .. vse to in še več oblik okvirjev poznamo. So prava rešitev za razbijanje monotonosti sten v naših stanovanjih. Monotonost lahko rešimo z velikimi okvirji ali z majhnimi. V kolikor se odločimo za velike okvirje naj bodo na steni maksimalno trije. Lahko se odločimo tudi za manjše okvirčke, različnih velikosti. Motivi slik oziroma fotografij so poljubni – nekaj kar nam paše v prostor. Od črno-belih in barvnih fotografij, fotografij rastlinja oziroma džungle, morja in sanjskih obal… V okvirje lahko obesimo slike z raznimi motivi, dobrodošle so tudi osebne fotografije s prijatelji in družino. Tukaj ni meja. Kombiniramo lahko razne motive, vendar  je priporočljivo, da se držimo določenih pravil, kot na primer: izberemo samo črno bele slike ter fotografije. Okvirje lahko obesimo tudi prazne- brez zadnjega dela ali v njih namestimo ogledala. Izberemo lahko tudi okvirje, ki so narejeni za več slik oziroma fotografij.

STOJALO ZA ZAČIMBE

Stojalo za začimbe je ugoden nakup, ki kuhinjo naredi bolj prijetno. Vedno, ko na pultu ali policah vidimo začimbe, sadje v košari, steklene doze za testenine, sladkor ali kavo, nam ta kuhinja daje občutek domačnosti. Vse to nakazuje, da se v kuhinji kuha. Zato je po našem mnenju stojalo z začimbami odlična izbira za razbijanje monotonosti, še posebno v modernih kuhinjah, ki so čudovite, a lahko delujejo hladno. Stekleničke  napolnite z začimbami raznih barv: rdečo papriko, kurkumo, kajenskim poprom, origanom, timijanom.. ustvarite lahko čudovito in barvito stojalce! Seveda morate potem te začimbe tudi uporabljati. Vse naštete začimbe so odličnih arom, in dajejo hrani čudovite okuse.

SEZONSKI DEKORATIVNI PROGRAM

Dekoracijo lahko menjamo večkrat letno, dobro je da to napravimo vsaj dvakrat – poleti in pozimi. V kolikor pa takšne nakupe rade opravljamo, še raje pa potem doma opremljamo svoj dom z novimi pridobitvami, pa se lahko tega lotimo še večkrat. Na primer 4-krat letno, kolikor je letnih časov, lahko tudi večkrat. Osredotočimo se na praznike, tukaj je verjetno najbolj pomemben Božič, takrat si lahko tudi damo največ duška: smreka, svečniki, okraski, dekoracije.. in še in še. Dom lahko okrasimo tudi za Veliko noč  in sicer z obarvanimi jajčki, zajčki, pomladnimi cvetlicami in cvetočimi vejicami. Jeseni lahko uporabimo dekorativne buče, slednje lahko naredimo malo drugačne, tako da jih pobarvamo z metalnimi barvami. Poleti se najbolj prileže sveža dekoracija – morska, tropska, barvita.

ISTA VAZA, A SEZONSKO CVETJE

Nakupi dekoracije so lahko zelo ugodni, saj nam po navadi ni potrebno menjati vsega. Zamenjamo le nekaj kosov in dosežemo učinek. V kolikor imamo določene kose v nevtralni barvi in obliki, jih lahko kombiniramo skozi celo leto. Kot dober primer je tukaj bela (ali steklena) vaza, v katero nato dajemo različne šopke in dekoracije, ki so primerne za posamezno sezono: tulipani, narcise in potonike za pomlad; sivka, sončnice za poletje, posušena sivka jeseni, božično drevo pozimi.

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen