Preuredite svoj vrt ali teraso še pred uradnim poletjem

Z mesecem majem se je začelo lepo vreme, posledično s tem preživimo več časa zunaj. Predvsem, če živite v hiši in imate na voljo veliko zunanjega prostora ter verjetno nek svoj kotiček za preživljanje prostega časa (vrt ali teraso). Tam se sprostite, zjutraj popijete kavico ali popoldan osvežilno limonado, tam lahko berete in si nabirate energije za naslednji dan. Tisti, ki živite v bloku imate po navadi manj sreče in nimate na voljo velike terase ali travnate površine, a verjetno imate na voljo kakšen balkonček, kjer lahko postavite dva stolčka (ali več) ter mizico za poletna druženja.

Poletje je že tukaj, temperature so visoke a vseeno je še čas, da osvežite svoj vrtiček, balkon ali teraso. Z novo garnituro ali z le nekaj novimi dodatki boste svoj kotiček preuredile in se nato s še večjim veseljem tam zadrževale.
V naslednjem članku smo za vas zbrali nekaj idej kako preurediti balkonček tako da bo v koraku z današnjimi smernicami in katere kose kupiti, da bo ta še bolj prijeten.

KUPITE NOVO POHIŠTVO ZA VRT

Za tiste, ki si želite velike spremembe in vam ni težko odšteti malo več denarja so trenutno v trgovinah s pohištvom na voljo različne vrtne garniture. Tiste, ki imate na voljo veliko teraso, si lahko privoščite in naredite dnevno sobo na prostem. Udobni naslonjači, stilno dovršene zofe in elegantne klubske mizice. Da, vse to lahko imate tudi zunaj! Na voljo vam je nešteto oblik, barv in dimenzij.

KUPITE NOVO POHIŠTVO ZA BALKON

Na balkonu po navadi nimamo tako veliko prostora, da bi ga lahko opremili s fotelji, a za mizico in stolčke se verjetno najde prostor. V kolikor imate res malo prostora vam priporočamo nakup zložljivih stolčkov in manjše mizice. Takrat, ko jih ne potrebujete, enostavno zložite in si naredite prostor na balkonu. Na voljo imate različne modele in barve kompletov. Od naravnega lesa, do barvnih, črnih in sivih garnitur.

OSVEŽITE SVOJ BALKON Z NAKUPOM ”MUST HAVE” KOSA

Če že imate opremljen svoj zunanji kotiček in bi ga rade osvežile oziroma dopolnile s kakšnim novim kosom pohištva, vam predlagamo nakup počivalnika. Ta počivalnik oziroma stol naj bo modernega izgleda. Trenutno najbolj prepričajo vrtni stoli, ki so iz kovine in vrvic. Slednjemu nato dodate kakšno blazino z drznim vzorcem, na staro mizico pa vazico, ki se stilno in barvno ujema z novo pridobitvijo. Verjemite, balkonček bo izgledal moderno, povrhu vsega pa so ti stoli tudi zelo udobni.

OSVEŽITE IZGLED SVOJEGA KOTIČKA Z BLAZINAMI

Barvne, črno-bele, črtaste, vzorčaste, enobarvne…. in še in še različic bi lahko naštevali. Blazine so že vrsto let obvezen dodatek pri opremljanju naših stanovanj in tudi na vrtu jih ne sme manjkati. Če imate na vrtu sedežno garnituro, lahko njeno monotonost razbijete z barvnimi blazinami. Tukaj bodite pozorne in kombinirajte barve, ki sodijo skupaj. Tukaj se lahko usmerite tudi na določeno tematiko: morska tematika s črtastimi belo-modrimi blazinami ter blazinami z motivi sidra, školjk in rib.. ali pa tematika džungle, z motivi tropskega listja, bambusa ali celo tropskih živali. Izberite barvo, ki vam daje prijeten občutek.

DOKUPITE NOVE DEKORATIVNE KOSE

Nova vazica, svečnik, podstavki za pijačo… vse to poskusite najti v podobnem motivu ali barvi. Vse skupaj nato kombinirajte z novimi ali starimi blazinami in vaš kotiček bo izgledal kot iz kataloga. Zelo malo potrebujemo, da lahko iz nečesa starega naredimo nekaj modernega in šik. S takšnimi kosi boste osvežile svoj kotiček, ki pa bo še prijetnejši za bivanje.

ZELENJA NI NIKOLI PREVEČ

Balkon, terasa ali manjši kotiček zunaj… nikoli ni preveč rastlinja. To je tudi namen takšnega kotička, da se počutimo prijetno, da smo med cvetlicami in zelenjem. Na mizici imejte vazo, v kateri naj bo vedno svež šopek rož. V kolikor niste za rezano cvetje,  mizo okrasite z lončnico. Police okoli obdajte z lončnicami. Takšnimi, ki cvetijo, z zelenimi ali s kaktusi – kar imate raje. Še boljše – na balkonu si naredite zeliščni vrt. V lepe lončke posadite razna zelišča – lepo bo izgledalo in še uporabljale jih boste lahko. Dve muhi na en mah!

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen