OKREVANJE IN REZULTAT PO DRUGEM MIRADRY POSTOPKU

Verjetno ste že prebrali kakšen predhoden članek o tem, da sem bila na miraDry postopku za preprečevanje prekomernega potenja na predelu pazduh. Postopek miraDry sem opravila dvakrat. Slednje je v mojem primeru bilo potrebno, saj sem trpela za primarno hiperhidrozo pazduh, to je prekomerno potenje na področju pazduh. Potenje je v tem primeru tako moteče, da vpliva na kvaliteto življenja. Prekomerno potenje je neodvisno od zunanjih temperatur ali fizične aktivnosti. Tovrstno prekomerno potenje je bolezensko stanje, ki posameznika velikokrat omejuje pri vsakdanjem življenju.

 

Po prvem miraDry posegu, ki sem ga imela konec avgusta, sem nekaj časa živela kot v sanjah saj je bilo potenje popolnoma odstranjeno. Po dobrem mesecu dni, ko so se moje pazduhe prišle v normalno stanje pa se je potenje pričelo počasi vračati. Da se razumemo, potenje je bilo v veliko manjši meri kot pred miraDry posegom, a vseeno še zmeraj moteče. Zaradi tega sem se odločila, da poseg opravim še enkrat. Slednjega sem opravila tri mesece po prvem posegu.

PRIKAZ POSTOPKA MIRADRY
Postopek je popolnoma neboleč!(foto: fotografiraj.se)

OKREVANJE PO DRUGEM POSTOPKU MIRADRY

Verjetno je že moja odločitev za ponoven poseg velik dokaz, da je okrevanje po miraDry posegu resnično kratkotrajno in neboleče. Res je, da sem prva dva dni čutila bolečino, prisotna je bila tudi oteklina, a vseeno sem se po drugem posegu lahko na delovno mesto vrnila že drugi dan. K temu je v veliki meri pripomoglo tudi to, da na drugi miraDry poseg nisem vozila sama (kar toplo priporočam vsakomur, ki se bo za poseg odločil). Tudi drugače sem bila previdna in roke res minimalno premikala, in ker delam v pisarni za računalnikom, sem delo lahko opravljala nemoteče. Protibolečinskih tablet nisem potrebovala.

HLADILNI GEL
Oteklino in bolečino sem prve dni blažila s hladilnim gelom, ki sem ga prejela v kliniki.

Skozi čas se je oteklina lepo postopoma zmanjševala, in jaz sem počasi vračala k starim navadam. Deset dni po posegu miraDry sem odšla tudi na vadbo. Delala sem previdno in ni bilo nobenega problema. V pazduhah med okrevanjem čutimo in vidimo spremembe. Oteklina uplahni, vidne postanejo podkožne zatrdline. Slednje se manjšajo z vsakim dnem. Sama sem sicer imela malo neugodno situacijo, saj je bila v moji zatrdlini ujeta kita, zaradi česar sem par tednov po posegu čutila, da me nekoliko veže ob dvigu roke. A takoj, ko je zatrdlina uplahnela je izginil tudi omenjen občutek. Modric nisem imela, za kar sem tudi hvaležna, saj sem lahko nekaj dni po posegu začela nositi bluze in majice brez rokavov. Ker je bil to moj drugi miraDry poseg, sem bila veliko bolj sproščena med samim okrevanjem. Tudi z  razgibavanjem sem pričela prej, slednje namreč pomaga pri zatrdlinah, da le-te čimprej uplahnejo.

Vsakomur, ki se srečuje z prekomernim potenjem toplo priporočam miraDry postopek. Ne zapravljajte denarja za kratkočasne rešitve in se rešite potenja za vedno! In ne hodite na postopke, ki bodo na vašem telesu puščali brazgotine ali še huje.

ALI JE DRUGI POSTOPEK MIRADRY POMAGAL?

Sedaj se je potenje zmanjšalo do te mere, da ni več moteče. Drugi miraDry poseg je občutno pomagal in dodatno zmanjšal potenje. Potenje je sedaj prisotno na primer le ob športni aktivnosti. Lahko bi reka, da sedaj moje telo funkcionira ”normalno”. Torej: minimalno se potim, ko sem aktivna in ne potim se, ko delam ”nič’ (česar prej zaradi hiperhidroze nisem poznala). Moje pazduhe so zaceljene, nikjer ni nobene sledi, da sem imela kakršenkoli poseg na pazduhah. No le en, za katerega sem izredno hvaležna:  moje pazduhe so skoraj čisto brez dlak, kar je bila moja velika želja, ki pa sem jo pri miraDry posegu prejela gratis! 😊

PAZDUHE PO MIRADRY POSTOPKU
Na pazduhah ni nikakršnega sledu o postopku: ni nobenih brazgotin. Za po vrhu pa miraDry postopek trajno odstrani večino dlak.

MOJ OSEBNI NASVET

Svojo izkušnjo bi končala z nasvetom: Vsakomur, ki se srečuje s prekomernim potenjem toplo priporočam miraDry postopek. Ne zapravljajte denarja za kratkočasne rešitve in se rešite potenja za vedno! In ne hodite na postopke, ki bodo na vašem telesu puščali brazgotine ali še huje – ki bodo vaše potenje prestavili le na eno polovico telesa. Sama sem se pogovarjala z osebo, ki je napravila kirurški poseg simpatektomija, kmalu pa je opravila tudi povraten poseg. Stanje je bilo namreč nevzdržno. Izvedela sem tudi to, da je povraten poseg lahko še bolj rizičen kot prvi, saj se spojke zarastejo v telo, zaradi tega jih je težje odstraniti. Torej, ne tvegajte težkih in rizičnih posegov. Pojdite na posvet k dr. Sandiju Luftu v  Derma center Rogaška Slatina ali Maribor in se prepričajte o tem kaj vse vam bo doprinesel miraDry poseg. Jaz sem neizmerno hvaležna, da sem odšla na posvet in dokončno rešila svoj problem, ki me je spremljal polovico mojega 30 letnega življenja. Poseg bi brez pomisleka opravila še enkrat, saj mi je nedvomno spremenil življenje na bolje.

SE PROTI MADEŽEM ZA POTENJE BORITE Z ZA TO NAMENJENIMI VLOŽKI?
Potem je miraDry pravi poseg za vas! Hiter, neinvaziven in neboleč!

Želiš izvedeti več ali se NAROČITI NA PREGLED? Pokliči na 040 481 233 ali piši na info@happymed.si

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.