Barve za notranje prostore, ki jih narekuje leto 2019

Kot v modnih smernicah se tudi v notranjem oblikovanju in dekorju spreminjajo smernice vsako leto. Nove oblike, novi dodatki in nove barve, ki napravijo vaš dom modernega izgleda in v koraku s časom. Nekaj barv nas je presenetilo, saj smo mislili, da bodo ostale v preteklosti. Kaj vse lahko zamenjamo, da si s tem ne bomo povzročili prehudih stroškov? Danes smo se odločili, da vam predstavimo barve za stene. Nova barva bo v vaš dom prinesla svežino, počutili se boste kot da ste v novem prostoru. Če nato svoj prostor popestrite še z novimi blazinami, odejami in dodate kakšen lep šopek rož, ki se bo ujemal z novo barvo, boste presenečeni nad spremembo.

SIVA S TOPLIM PODTONOM

Topla siva barva prinese v sobo toplino. Siva se odlično kombinira z vsemi barvami.

Siva je nedvomna zmagovalka v opremljanju notranjih prostorov že nekaj let. In mi ne vidimo razloga zakaj nebi bila. Siva je izredno hvaležna barva in paše praktično povsod. Ubije monotonost prostora hkrati pa je sama po sebi mirna barva. Mi smo mnenja, da siva barva paše prav povsod! Letos so v ospredju siva barva s toplim podtonom. Slednja da prostoru toplino, v nasprotju s hladno sivo, ki ima ravno obraten učinek.

LILA – SIVA

Letos je moderna lila, ki je že nekaj časa nismo videli.

Da prav ste prebrali. Vrnila se je lila barva. A ta lila je prav posebna, saj ima siv podton. Še sreča, saj je lila barva zelo izpadajoča. Nevtralna siva jo umiri in napravi (kolikor se le da) elegantno. Tovrstne barve so primerne za spalnice, otroške sobe. Omenjene sobe so namreč manjše. V kolikor vam je barva zelo všeč, pa jo brez problema lahko uporabite tudi na steni v dnevni sobi.

GORČIČNO RUMENA

Pobarvajte le eno steno ali del stene. ker je gorčično rumena izredno intenzivna, bo manjši del stene več kot dovolj.

Mustard yellow, oziroma kot ji še lahko rečemo barva ”zenfa”, se je v zadnjih letih trajno vkomponirala v modne smernice in zdi se nam, da je vedno bolj priljubljena. Sedaj pa je prišla v ospredje tudi v zapovedih notranjega opremljanja. Živa barva, polna topline poživi še tako pust prostor. Ker je barva izredno intenzivna, lahko z njo pobarvamo le kakšen del. Verjemite, da tudi manjši del bo napravil neverjetno razliko.

PASTELNO MODRA

Pastelno modra je še ena tistih barv, ki so jo notranji oblikovalci izvlekli iz arhiva.

Pastelno modra je spet ena izmed barv, katere bi veliko ljudi raje pustilo v preteklosti. A smernice letos kažejo drugače. Modra je letos ena izmed barv, s katero boste v koraku s časom in modo. Pastelno modro lahko zelo lepo kombiniramo z lesom in belo barvo. Poda se tudi kakšen temno moder dodatek.

Nekatere so nam izredno  všeč, za druge spet mislimo, da bi morale ostati v devetdesetih. Verjamemo pa, da se za vsakega najde nekaj! Katero bi izbrali vi? 🙂

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen