Lahko zanosim – program za ženske, ki se soočajo s težavami pri zanositvi

Vedno več je posameznic katere se s partnerjem že več let trudijo neuspešno zanositi, kljub temu da je želja neizmerno velika. Vedno več je umetnih oploditev, žal tudi slednje niso vedno uspešne. Kaj pa alternativna medicina in stare modrosti? Velikokrat na  omenjeno pozabimo, čeprav bi lahko veliko izvedeli in se naučili s tradicionalne medicine. Dokaz za to je program Lahko zanosim, ki je pomagal že več desetim ženskam do njihove največje želje – zanositve. V nadaljevanju preberite intervju z ustanoviteljicama programa Lahko zanosim, o tem kaj je skrivnost programa in kako lahko pomaga ženskam, ki se trudijo zanositi. Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici. Osrečuje ju pomagati parom, ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim, ki je pomagala že velikim parom dočakati magični ”plus”. 

Vedno več parov se sooča z nezmožnostjo zanositve.

Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje, lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital. Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote. S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine. Pika izvaja radiofrekvenčne terapije.

Pika Božič Slapar
Ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo.
(foto: Jože Suhadolnik)

Nina Kovač, ena izmed ustanoviteljic programa Lahko zanosim  je po poklicu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietetike in hormonskega neravnovesja. Strankam pripravi individualen program prehranjevanja.

Nina Kovač
Pomaga ženskam ali parom s pripravo individualnih jedilnikov.
(foto: osebni arhiv)

Pika pozdravljena, pa začnimo kar na začetku: Kaj je program Lahko zanosim?

Lahko zanosim je program, kjer smo združili dve uspešni metodi za pripravo telesa na zmožnost spočetja. V prvi vrsti uredimo prehrano, da optimalno pripravimo telo, predvsem pa jajčno celico na zanositev. V točno določenem terminu ciklusa pa mehansko segrevamo reproduktivne organe z radiofrekvenco, kar pripravi maternico na topel dom za plod.

Zakaj se pri ženskah pojavljajo neuspehi pri zanositvi, kaj vse vpliva na to?

Pri ženski neplodnosti so najpogostejši vzorki motnje v menstrualnem ciklusu, zamašeni jajcevodi, endometrijoza, itd. Določene nepravilnosti se medicinsko da odpraviti, vendar kljub temu do zanositve ne pride. Tukaj pa nastopimo mi. Kitajska medicina tudi endometrijozo imenuje malce drugače- hladna maternica oz. sluz v maternici.  In ravno s segrevanjem uspešno razsluzimo maternico, kar pomeni tudi idealno  temperaturo maternice za plod. Raziskave o neplodnosti pa veliko vlogo pripisujejo tudi stresu in posledično hormonskemu neravnovesju, ki ga pa uspešno premagujemo z individualnim dnevnim jedilnikom, ki narekuje vnos pravilnih živil glede na težave, menstrualni ciklus in telesno težo itd.

Kitajska medicina pravi, da mora biti ženska maternica prave temperature, da se v njej lahko prične življenje.

Kdaj se program Lahko zanosim svetuje ženskam, v kateri fazi?

Ker je program Lahko zanosim popolnoma individualno prilagojen vsaki posameznici,  žal ni nekih splošnih navodil. Seveda se z našimi damami najprej pogovorimo, da dobimo sliko s kakšnimi težavami se pravzaprav soočajo. Pomembne so vse informacije. Ali je dama že v IVF postopku ali po njem ali pa se že dlje časa trudi po naravni poti. Na podlagi vseh informacij nato pripravimo program izključno za njo in za vsako drugače.

Kaj je pravzaprav program Lahko zanosim, kaj počnete s terapijo, koliko terapij ima ženska? Sestavite terapijo individualno?

Trajanje terapije je prilagojeno ženskemu ciklusu. Traja od prvega dneva menstruacije do naslednjega ciklusa. Torej približno 1 mesec. Čas nam je pokazal, da za optimalno pripravo telo potrebuje nekje 3 mesece. Nekaj jih pa seveda tudi že pred iztekom 3 mesecev zanosi.

Pride ženska v spremstvu partnerja?

To ni pogoj. Smo pa seveda veseli, če je partner udeležen pri terapijah, saj potekajo v zelo sproščenem duhu in marsikatero izkušnjo podelijo z nami. Skozi  cel proces  precej dobro spoznamo damo oz. oba s partnerjem, tako da imamo popolnoma dodelano sliko o paru, njunih navadah in razvadah. Vse to lahko uporabimo v prid ob sestavi pravilnega jedilnika in o njunem planu. Ko nudimo tovrstno pomoč je sam pristop izredno pomemben. Treba je enakovredno upoštevati vse vidike tako posameznika kot para. Pomembni vidiki so seveda fizični in racionalni. In popolnoma nič manj pomembni niso psihološki, emocionalni in spiritualni vidiki .  Ženske smo sicer po naravi bolj zgovorne in z njimi imamo že v samem začetku precej plodne posvete. Partnerji se raje pridružijo v naslednjem koraku. Nekatere pa celo raje pridejo kdaj pa kdaj same, saj je to njihov čas. Za ženske pogovore, za čaj, za sprostitev.

Program Lahko zanosim pomaga ženskam, po želji pa tudi moškim s pripravo individualnih jedilnikov in programa s katerimi povečajo svojo zmožnost spočetja.

Priporočajo program Lahko zanosim tudi ginekologi?

Seveda je zdrav način življenja in pravilna prehrana svetovana tudi iz strani zdravstvenega osebja. Znano pa je, da je tudi temperatura v inkubatorjih pri oploditvi zunaj maternice točno določena.

Kakšni so uspehi programa Lahko zanosim?

S pravilnim prehranjevanjem smo že v preteklosti odpravili marsikatero težavo pri pripravi telesa na zanositev. Ti otročki danes že veselo hodijo ali kobacajo. Ker smo želeli optimalno pripraviti telo bodoče matere še malo hitreje, smo z novembrom 2018 dodali še radio-frekvenčno segrevanje. Tako je nastal program pod skupnim imenom Lahko zanosim.  Danes po treh mesecih delovanja programa Lahko zanosim se lahko pohvalimo z našimi nosečnicami, ki so se po dolgih in napornih bojih in vsaka na svoj način trudile zanositi. Imamo mlado gospodično po splavu, ki se je dolgo trudila zanositi neuspešno. Po enem mesecu terapije je sedaj že v 14.tednu . Ponosne smo tudi na primere ,ko so po dveh ali treh neuspelih umetnih oploditvah danes srečne nosečnice. Celo nosečnico imamo, ki je bila že na dveh neuspelih IVF postopkih, po dveh in pol mesecih v našem programu je zanosila po naravni poti. Torej Vsaka ima svojo zgodbo in na vsako posebej smo izredno ponosni.

Radio-frekvenčno segrevanje maternice pripomore pri zanositvi.

Zakaj zdrava ženska ne mora zanositi – kje vse se lahko skrivajo težave?

Na to vprašanje je toliko odgovorov kot tudi zakaj-ev? Težko je podati eno skupno težavo. Je pa dejstvo, da naše ženske same rade povedo, da se končno po vseh prehojenih mučnih poteh pri nas in z našo pomočjo zopet počutijo ženstvene.

Kaj je pomembno, da ženske spremenijo v svojem načinu življenja. Kaj so prvi (pomembni) koraki?

Pomembno je, da se imajo rade, si zaupajo in zaupajo v svoje sanje. In s pravilno prehrano točno ob določenih dnevih ciklusa tudi hormoni poskrbijo, da se ženska v svojem telesu počuti odlično.

Program Lahko zanosim je pomagal več deset parom do zanositve.

Ali je kaj resnice v nekompatibilnosti partnerjev? Velikokrat slišimo namreč za nekompatibilnost, da sta moški in ženska preprosto nekompatibilna. Torej oba plodna, a skupaj nezmožna spočeti otroka- se lahko omenjeno z vašim programom Lahko zanosim spremeni? 

Tudi naši pari so  za trenutek pomislili na to dejstvo, ki smo ga na srečo ovrgli. Vsekakor pa to dejstvo ne moramo kar sprejeti, kajti ljubezen dveh lahko premaga še tako težko oviro. Le pravilno se jo je potrebno lotiti.

Ali prejmejo s strani programa Lahko zanosim posebno nalogo / dieto / program tudi partnerji?

V prvi vrsti se osredotočimo na ženske, če pa ugotovimo, da bi lahko bil problem tudi kakovost semenčic pa seveda tudi partnerju ponudimo pomoč pri sestavi jedilnika.

Vsem bralkam, ki se soočajo s težavami priporočamo, da kontaktirajo ustanoviteljice programa Lahko zanosim ali obiščejo spletno stran tukaj in se podrobneje poučijo o postopku in svojih možnostih. Verjamemo namreč, da je v omenjeni problematiki vse vredno poskusiti, še posebej če program deluje.

Prostor za komentar

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen