Ordinacija Balenović – obisk pri zobozdravniku

PREOBRAZBA NASMEHA ZA VSAKOGAR

Oskrba zob v tujini pri zasebnikih ni več novost. Zaradi cen, kvalitete, krajših čakalnih dob in dobrih logističnih povezav, v tujino po lep nasmešek odhaja čedalje več Slovencev. Najraje se do zobozdravnika odpravimo prav na Hrvaško, saj je blizu, zaradi podobnosti jezika pa je tudi sporazumevanje z zobozdravnikom skoraj isto, kot če bi ga imeli v Sloveniji. Hrvaška je že članica EU in za njo veljajo povsem enaki standardi in kvaliteta kot v Sloveniji. Včasih je med ljudmi vladal strah, da je zobozdravnik v tujini slabše izobražen, da ima slabšo kvalitetko material in podobno, vendar temu že dolgo ni tako. Hrvaška razpolaga z mnogimi dobrimi in uglednimi zobozdravniki, ki z veseljem sprejmejo stranke iz tujine.

Hrvaška zobozdravstvena ordinacija, ki ima čedalje več slovenskih pacientov in kjer nas z veseljem sprejmejo in oskrbijo naše zobe je Ordinacija Balenović v Zagrebu. Če samo površno pogledate njihovo spletno stran vidite, da nudi raznovrsten izbor stomatoloških storitev. Ordinacija med drugim svojim pacientom nudi implantologijo, čeljustno kirurgijo, endodontijo, protetiko, beljenje zob, ortodontske storitve, skratka vse kar je potrebno za lep nasmešek in zdrave zobe.

Sodobno opremljena ordinacija. Foto: osebni arhiv

Ordinacija Balenović deluje že od leta 1969, njeni zobozdravniki pa so prejemniki laskavega naziva najboljših stomatologov po izboru pacientov na Hrvaškem, ki ga organizira portal najdoktor.com.

Seveda, ker želimo za svoje bralce le najbolje, smo strokovnjake iz Ordinacije Balenovič povprašali o estetski preobrazbi nasmeha in kako to pri njih počno, kakšne so metode, kakšni so rezultati in podobno.

 

Ljudje imamo zelo pogosto obarvane zobe in iščemo rešitve za to težavo. Kakšne rešitve predlagate za obarvane zobe, ki imajo začetne abrazije v vaši ordinaciji?

Abrazija je proces obrabe zob zaradi različnih vplivov (žvečenje, pranje zob, neprimerne navade). Posledica abrazije je obraba trdih zobnih tkiv, zaradi česar prihaja do spremembe oblike in obarvanosti zob. Da zaustavimo proces abrazije je potrebno odkriti njen vzrok in napraviti protetsko rehabilitacijo, s katero pacienti želijo izboljšati izgled svojih zob in/ali ustaviti nadaljevanje abrazije. Da dosežemo visoke estetske rezultate najpogosteje za rešitev abrazivnih težav uporabljamo zobne luske in zobne krone, s pomočjo katerih lahko korigiramo obliko in barvo zoba, seveda z minimalnim brušenjem. Rezultat je  estetsko dovršen in lep nasmeh pacienta.

Dober in izkušen kader vodi do lepih rezultatov. Foto: osebni arhiv

Kako delate zobno protetiko? Kaj ponudite pacientu, ki si želi popolno spremembo zob, a vendar vseeno želi ohraniti naravni izgled nasmeška?

Z zobno protetiko nadomeščamo izgubljene, zlomljene, potemnele in estetsko ter funkcionalno nezadovoljive zobe. Lahko nadomestimo eno ploskev zoba (z luskicami) ali vse ploskve (krona), celoten zob ali celotno skupino zob (mostički, mostički na implantatih, proteza). Na podlagi kompleksnosti stanja lahko načrtujemo protetično zdravljenje.

Najboljša estetika se doseže s pomočjo keramičnih materialov, ki imitirajo izgled naravnega zoba, celo svetloba se od zoba odbija na podoben način kot pri naravnem. Vsekakor pacienti želijo naraven nasmešek in to lahko dosežemo z luskicami in keramičnimi kronami.

Priprava za luskice se naredi z minimalnim brušenjem sprednje ploskve zoba. Naj omenimo, da vsi zobje niso primerni za luskice (to so predvsem tisti zobi, ki so bili obsežno popravljani). Luskice se naredijo iz zelo tankega sloja keramike in se lepijo na sprednjo ploskev zoba. Z njimi se doseže visoka estetika in naraven nasmeh.

 

Zobozdravniku je vedno izziv napraviti naraven nasmeh, še posebej kadar pacientu vstavlja implantate (velikost krone, zobno meso). Kako to vi delate pri pacientih, ki nimajo zob in niso kandidati za mostiček, njihove estetske zahteve pa so visoke?

Zobni implantat je mali vijak, ki se vgradi na mesto kjer manjka zob. Vgradi se v kost zgornje ali spodnje čeljusti, odvisno kje zoba ni. Najpogosteje je narejen iz titana, biološko kompatibilnega materija, ki se zaraste skupaj s kostjo, organizem pa ga ne prepoznava kot tujek. Implantat služi kot zamenjava za korenino izgubljenega zoba, kot nosilec za mostiček, krono ali protezo.

Postopek vgradnje implantata je neboleč in se opravlja v lokalni anesteziji. Prvi korak je vgradnja implantata v kost, ki se prekrije s sluznico. Čas zaraščanja kosti in implantata je nekje od 3 do 6 mesecev, po tem času se implantat odpre in se vanj vstavi nastavek za celjenje zobnega mesa, ki ostane 2 do 4 tedne. Kasneje se na zobni implantat postavi nadgradnja, vzame se odtis in naredi protetični del. Nadgradnja ima vlogo pobrušenega zoba, na njo se na koncu postavi keramična zobna krona.

Prednosti implantatov so ohranjanje  tkiv ostalih zob, saj ni potrebno brusiti zdravih zob, kot se to počne pri mostičkih. Trajnost implantata je odvisna od pacientov in tega kako se držijo navodil o vzdrževanju implantatskega nadomestka. Obvezne so kontrole pri zobozdravniku vsaj enkrat letno, potrebno je dobro skrbeti za ustno higieno (redno ščetkanje, uporaba medzobne ščetke, nitke, ustna vodica).
Implantat, ki ga postavimo, izgleda popolnoma kot naraven zob. Dosežemo odličen odnos med zobom in zobnim mesom.
V zobozdravstveni ordinaciji Balenović smo usposobljeni za uporabo implantatov Nobel Biocare in Implant Direct.

 

Za konec nas zanima še kakšne so vaše odlike, ki jih želite deliti z našimi bralci, je Ordinacija Balenović prava izbira za nekoga iz Slovenije?   

Že vrsto let z veseljem sprejemamo slovenske paciente, ki v Zagreb radi prihajajo tudi zaradi bogate turistične ponudbe. Naše odlike so predvsem kakovost dela, visoko izobražen kader, več let izkušenj, pacient se naroči brez čakalne dobe, vse storitve so cenovno dostopne in vsa dela opravimo v zglednem času.  Ordinacija Balenović je vsekakor prava izbira za slovenske paciente, ki si želijo kakovostno obravnavo in lepo preobrazbo nasmeška.

Tim Ordinacije Balenović, foto: osebni arhiv

Za več informacij o sami ordinaciji obiščite njihovo spletno stran, kjer lahko preberete mnogo več o materialih, storitvah… Za svoje bralce pišejo tudi blog s koristnimi nasveti in novostmi.

KONTAKT:

Stomatološka ordinacija Balenović
Pavla Hatza 23, 10000 Zagreb, Hrvatska
T: 00385 (0)1 4923 392
F: 00385 (0) 4923 392
M: 00385 (0)98 386 552,   00385 (0)98 808 113
Delovni čas: ponedeljek – sobota po dogovoru
mail: ordinacijabalenovic@gmail.com
web: http://www.balenovic.hr/

Prostor za komentar

Komentiranje ni mogoče.